VijestiVikići, Izačić

Planirano postavljanje saobraćajnih ogledala na 2. raskrsnice u Vikićima

Na dvije rasrsnice u Vikićima pravu glavobolju učesnicima u saobraćaju koji upravljaju motornim vozilima, zbog nepreglednosti, zadaje uključivanje na glavnu saobraćajnicu Vikići – Izačić.

Evidentno je, po kazivanju mještana koji se svakodnevno susreću sa navedenim problemom, da uključivanje na glavnu saobraćajnicu na pojedinim lokacijama u Vikićima za vozače predstavlja pravi izazov praćen strahom i strepnjom kada će ih pokupiti vozilo koje se istom kreće.

promet susici

Riječ je o lokaciji u Sušićima – glavna raskrsnica i lokaciji na Čavniku – raskrsnica za krug Čavnik izmedju kuća Omera Šabća i Izeta Beganovića.

promet cavnik

Na lokaciji u Sušićima već je zabilježeno nekoliko saobraćajnih udesa s velikim materijalnim štetama u kojima je bilo i ozlijeđenih lica, dok na Čavniku, srećom, još nije bilo incidentnih situacija. Međutim, bolje preventivno djelovati nego se baviti posljedicama. U skladu s tim principom u potragu za najboljim rješenjem problema uključio se i predsjednik Savjeta MZ Izačić – gospodin Rasim Mila Islamović.

Islamović je lično, zajedno s predsjednikom Građevinskog odbora Vikići – gospodinom Mehmedom Mujetićem, obišao gore navedene lokacije te se na licu mjesta uvjerio u problematičnost istih.

promet usici2

Shodno navedenom problemu predsjednik Savjeta Islamović pokrenut će postupak koji bi u krajnjem slučaju trebao rezultirati nabavkom i na navedena mjesta postavljanjem 2 saobraćajna ogledala namijenjena za puteve i raskrsnice sa slabom preglednošću.

Onako kako procedura i nalaže, predsjednik Islamović će ispred mjesne zajednice uputiti zahtjev nadležnoj ustanovi – JU Zavod za prostornouređenje Bihać, kako bi ista nabavila i postavila odgovarajuća ogledala.

U najboljem slučaju svi se nadamo pozitivnom ishodu te da će ovo o čemu smo pisali uskoro biti samo dio prošlosti.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button