VijestiVikići, Izačić

Planirano postavljanje saobraćajnih ogledala na 2. raskrsnice u Vikićima

Na dvije rasrsnice u Vikićima pravu glavobolju učesnicima u saobraćaju koji upravljaju motornim vozilima, zbog nepreglednosti, zadaje uključivanje na glavnu saobraćajnicu Vikići – Izačić.

Evidentno je, po kazivanju mještana koji se svakodnevno susreću sa navedenim problemom, da uključivanje na glavnu saobraćajnicu na pojedinim lokacijama u Vikićima za vozače predstavlja pravi izazov praćen strahom i strepnjom kada će ih pokupiti vozilo koje se istom kreće.

promet susici

Riječ je o lokaciji u Sušićima – glavna raskrsnica i lokaciji na Čavniku – raskrsnica za krug Čavnik izmedju kuća Omera Šabća i Izeta Beganovića.

promet cavnik

Na lokaciji u Sušićima već je zabilježeno nekoliko saobraćajnih udesa s velikim materijalnim štetama u kojima je bilo i ozlijeđenih lica, dok na Čavniku, srećom, još nije bilo incidentnih situacija. Međutim, bolje preventivno djelovati nego se baviti posljedicama. U skladu s tim principom u potragu za najboljim rješenjem problema uključio se i predsjednik Savjeta MZ Izačić – gospodin Rasim Mila Islamović.

Islamović je lično, zajedno s predsjednikom Građevinskog odbora Vikići – gospodinom Mehmedom Mujetićem, obišao gore navedene lokacije te se na licu mjesta uvjerio u problematičnost istih.

promet usici2

Shodno navedenom problemu predsjednik Savjeta Islamović pokrenut će postupak koji bi u krajnjem slučaju trebao rezultirati nabavkom i na navedena mjesta postavljanjem 2 saobraćajna ogledala namijenjena za puteve i raskrsnice sa slabom preglednošću.

Onako kako procedura i nalaže, predsjednik Islamović će ispred mjesne zajednice uputiti zahtjev nadležnoj ustanovi – JU Zavod za prostornouređenje Bihać, kako bi ista nabavila i postavila odgovarajuća ogledala.

U najboljem slučaju svi se nadamo pozitivnom ishodu te da će ovo o čemu smo pisali uskoro biti samo dio prošlosti.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button