Tradicija. običaji, starineVijesti

Cazinjanin Hasan Keranović: Još jedan most prijateljstva sa BKUD “Vodnjan” R Hrvatska

Tradicija, običaji, kultura, sve na jednom mjestu, bio sam na jednoj od najboljih kulturnih manifestacija u R Hrvatskoj, odnosno u organizaciji BKUD-a “Vodnjan” iz Vodnjana, koja je održana 30. 6. 2018. godine. Na poziv BKUD-a, odnosno njihovog predsjednika Bilala Pekarića, rado sam se odazvao na njihovu veliku smotru folklora – kazao je za naš portal Hasan Keranović.

 

Bošnjačko kulturno – umjetničko društvo “Vodnjan” iz Vodnjana i ove godine je održalo svoju veliku kulturnu manifestaciju. Uloženo vrijeme i trud, kažu, uvijek se isplati.  Tako su i ove godine, 30. 6. 2018. , u svom gradu Vodnjan (R Hrvatska) orgaizirali 4. po redu “Bošnjačku noć”, koja je kao i prošle godine bila jedna od najboljih kulturnih manifestacija. Posebno moram spomenuti da je BKUD “Vodnjan” multinacionalno društvo, naglašava Hasan.

Počasni gost naše manifestacije ove godine bio je naš veliki prijatelj i zaljubljenik u tradiciju, koji vrijedno radi da se tradicija očuva od zaborava, i ne samo to, već želi da upozna i tradiciju drugih naroda. Riječ je o našem prijatelju Hasanu Keranoviću, koji nam je došao iz Cazina – Bosne i Hercegovine. Hasan Keranović već dugih niz godina radi potpuno volonterski na njegovanju tradicije od zaborava, tako je i Keranović naš BKUD “Vodnjan” povezao sa našim prijateljima UŽ “Mala Kladuša” – kazao je predsjednik BKUD-a “Vodnjan” gospodin Bilal Pekarić.

 

Kako ističe predsjednik Bilal Pekarić – zadovoljni smo sa suradnjom sa gradom Vodnjan. Na manifestaciji je prisustovala i zamjenica gradonačelnika Grada Vodnjana, gospođa Diriana Delcaro – Hrelja.

Bilo mi je posebno zadovoljstvo što me predsjednik BKUD-a “Vodnjan” Bilal Pekarić pozvao na pozornicu, te  rekao nekoliko bitnih riječi o meni i mom zalagnju za očuvanje tradicije od zaborava – kazao je za naš portal Keranović.

Keranović je ovom prilikom uručio  zahvalnicu i prigodne poklone zamjenici gradonačelnika Grada Vodnjana, gospođi Diriani Delcaro-Hrelji, te se zahvalio na lijepom dočeku i gostoprimstvu, kao i na budućoj saradnji na polju tradicije.

 

Tihomir Geršner, član BKUD “Vodnjan”, fotograf, redovno prati sva zbivanja i dešavanja manifestacija njihovog pomenutog društva. Tihomir je moj dugogodišnji prijatelj, pa smo tako mnoge KUD-ove povezali, a i dalje planiramo saradnju na polju tradicije i folklora – kazao je za naš portal Hasan Keranović.

Keranović se zahvalio i UŽ “Mala Kladuša” što je imao priliku da sa njima zajedno putuju na pomenutu manifestaciju. Posebne zahvale i  pohvale idu organizatoru manifestacije BKUD-u “Vodnjan”, njihovom predsjedniku Bilalu Pekariću, zamjenici gradonačelnika Grada Vodnjan gospođi Diriani Delcaro-Hrelja, Gradu Vodnjanu, koreografu Almiru Bektiću, Tihomiru Geršneru, Dini Gadžun i svim članovima i organizatorima.

Borbu za očuvanje tradicije, kao i sklapanje novih prijateljskih mostova na polju tradicije, Hasan,  kako nam reče, neumorno nastavlja dalje.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button