Tradicija. običaji, starineVijesti

Cazinjanin Hasan Keranović: Još jedan most prijateljstva sa BKUD “Vodnjan” R Hrvatska

Tradicija, običaji, kultura, sve na jednom mjestu, bio sam na jednoj od najboljih kulturnih manifestacija u R Hrvatskoj, odnosno u organizaciji BKUD-a “Vodnjan” iz Vodnjana, koja je održana 30. 6. 2018. godine. Na poziv BKUD-a, odnosno njihovog predsjednika Bilala Pekarića, rado sam se odazvao na njihovu veliku smotru folklora – kazao je za naš portal Hasan Keranović.

 

Bošnjačko kulturno – umjetničko društvo “Vodnjan” iz Vodnjana i ove godine je održalo svoju veliku kulturnu manifestaciju. Uloženo vrijeme i trud, kažu, uvijek se isplati.  Tako su i ove godine, 30. 6. 2018. , u svom gradu Vodnjan (R Hrvatska) orgaizirali 4. po redu “Bošnjačku noć”, koja je kao i prošle godine bila jedna od najboljih kulturnih manifestacija. Posebno moram spomenuti da je BKUD “Vodnjan” multinacionalno društvo, naglašava Hasan.

Počasni gost naše manifestacije ove godine bio je naš veliki prijatelj i zaljubljenik u tradiciju, koji vrijedno radi da se tradicija očuva od zaborava, i ne samo to, već želi da upozna i tradiciju drugih naroda. Riječ je o našem prijatelju Hasanu Keranoviću, koji nam je došao iz Cazina – Bosne i Hercegovine. Hasan Keranović već dugih niz godina radi potpuno volonterski na njegovanju tradicije od zaborava, tako je i Keranović naš BKUD “Vodnjan” povezao sa našim prijateljima UŽ “Mala Kladuša” – kazao je predsjednik BKUD-a “Vodnjan” gospodin Bilal Pekarić.

 

Kako ističe predsjednik Bilal Pekarić – zadovoljni smo sa suradnjom sa gradom Vodnjan. Na manifestaciji je prisustovala i zamjenica gradonačelnika Grada Vodnjana, gospođa Diriana Delcaro – Hrelja.

Bilo mi je posebno zadovoljstvo što me predsjednik BKUD-a “Vodnjan” Bilal Pekarić pozvao na pozornicu, te  rekao nekoliko bitnih riječi o meni i mom zalagnju za očuvanje tradicije od zaborava – kazao je za naš portal Keranović.

Keranović je ovom prilikom uručio  zahvalnicu i prigodne poklone zamjenici gradonačelnika Grada Vodnjana, gospođi Diriani Delcaro-Hrelji, te se zahvalio na lijepom dočeku i gostoprimstvu, kao i na budućoj saradnji na polju tradicije.

 

Tihomir Geršner, član BKUD “Vodnjan”, fotograf, redovno prati sva zbivanja i dešavanja manifestacija njihovog pomenutog društva. Tihomir je moj dugogodišnji prijatelj, pa smo tako mnoge KUD-ove povezali, a i dalje planiramo saradnju na polju tradicije i folklora – kazao je za naš portal Hasan Keranović.

Keranović se zahvalio i UŽ “Mala Kladuša” što je imao priliku da sa njima zajedno putuju na pomenutu manifestaciju. Posebne zahvale i  pohvale idu organizatoru manifestacije BKUD-u “Vodnjan”, njihovom predsjedniku Bilalu Pekariću, zamjenici gradonačelnika Grada Vodnjan gospođi Diriani Delcaro-Hrelja, Gradu Vodnjanu, koreografu Almiru Bektiću, Tihomiru Geršneru, Dini Gadžun i svim članovima i organizatorima.

Borbu za očuvanje tradicije, kao i sklapanje novih prijateljskih mostova na polju tradicije, Hasan,  kako nam reče, neumorno nastavlja dalje.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button