Kako danas na dočeku voza reče gradonačelnik Fazlić, uspostava željezničkog prometa za Bišćane i Krajišnike od posebne je važnosti…

Nakon završetka projekta sanacije kontaktne mreže na dionici Unske pruge Blatna – Bihać u dužini od 47 km, promotivni BH Voz za Bihać, nakon 27. godina pauze, svečano je stigao na željezničku stanicu u Bihaću.

Pored velikog broja građana Bihaća, putnički voz dočekao je i gradonačelnik Šuhret Fazlić, zahvalivši svima koji su učestvovali u realizaciji ovog izuzetno važnog prometnog projekta koji ugodnom vožnjom spaja Bihać, ne samo sa glavnim gradom BiH, nego i sa Banja Lukom i drugim dijelovima BiH.

“Ovaj projekat mnogo znači za nas Bišćane i Krajišniee. Osim sa saobraćajnoj i privrednog aspekta, on za nas ima i simbolički aspekat povezivanja sa centrom države, ali i sentimetalni jer mnogi od nas su živjeli i rasli uz Unsku prugu. Iako je ovo već treći put nakon rata da se ova relacija stavlja u funkciju, ovaj put to je urađeno mnogo kvalitetnije i nadam se da će Željeznice FBiH biti istrajne da održe ovu liniju jer ona možda na početku neće biti rentabilna, ali dugoročno ćemo od nje sigurno imati benefite”, kazao je gradonačelnik Fazlić.

Prema planiranom Redu vožnje za 2017/2018. godinu, BH voz će kretati iz Sarajeva u 16.00 h, a u Bihać će stizati u 00.28 h. Iz Bihaća voz će kretati u 01.57 h, a u Sarajevo će stizati u 10.28 h.

Cijena karte u jednom smjeru je 36,70 KM, dok povratna košta 59,10 KM. Popist od 30 posto mogu ostvariti grupe od najmanje šest odraslih putnika, studenti, penzioneri, osobe starije od 60 godina, novinar i ratni vojni invalidi. Djeca od četiri do 12 godina, slijepe osobe i njihovi pratioci, te grupe veće od 30 putnika imaju popust od 50 posto.

Voz koji saobraća na ovoj relaciji ima i pet kabina za spavanje s dva posteljna mjesta u svakoj kabini. Karta za korištenje ove kabine u jednom smjeru košta 60,70 KM.

Rejting

  • 10
  • 10
  • 10
  • 10
  • 10
  • 10

    Score

Korisnička ocjena: 0 ( 0 Glasova )Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.