VijestiVikići, Izačić

CESTA ČISTA KO “SUZA”: KAD SE UDRUŽE VRIJEDNI ČAVNIČARI (FOTO)

Iako su bili među pogođenijim naseljem, obilne snježne padavine proteklih dana potpuno su zamele mještane Čavnika, te ih izolovale i odsjekle od ostatka naselja Vikićći i Mjesne zajednice Izačić, danas se na Čavniku diše punim plućima, a dio ceste Krug Čavnik trenutno je čist ko suza, bez, rekli bi, “trunke” snijega na kolovozu.

Naime, jutros oko 02.00 sata, ralica zimske službe firme Sanny Boy d.o.o. iz Bihaća, zadužene za zimsko održavanje cesta, prošla je trasom Krug ČavniK, međutim s’ nedovoljno spuštenim grnom, tako da su vrijedni mještani, kako bi normalno mogli saobraćati autima na tom dijelu, uzeli stvar u svoje ruke, samoorganizovali se i dio dionice, oko 800 metara dužine, očistili ručno.

Za primjer i pohvalu, veliko BRAVO za mješane Čavnika, svjesni su da od kuknjave nema puno vajde, ovako su pomogli i sebi i drugima.

Uživajte u ovim fotografijama koje prikazuju ljepotu i primjer zajedništva, sloge i druženja uz rad, kakav se danas rijetkoo gdje može vidjeti.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”102” display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0” thumbnail_width=”120” thumbnail_height=”80” thumbnail_crop=”1” images_per_page=”20” number_of_columns=”0” ajax_pagination=”0” show_all_in_lightbox=”0” use_imagebrowser_effect=”0” show_slideshow_link=”1” slideshow_link_text=”[Pokaži Slajdshow]” ngg_triggers_display=”always” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500”]

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button