BihaćVijesti

JUČERAŠNJI SNJEŽNI DAN, KOLIKO SMO OBJEKTIVNI I DA LI JE MALO BILO I PRETJERIVANJA?

Ove vremenske neprilike izazvane ekstremnim snježnim padavinama, koje su prouzročile, djelomično, na nekim putnim pravcima i to najviše na lokalnim cestama, prolazne, reklo bi se normalne i zanemarive probleme u saobraćaju, barem kada su u pitanju zimski uvjeti, te puno ozbiljnije probleme u snabdijevanju električnom energijom (od koje ovisi snabdijevanje vodom) zbog oštećenja na dalekovodima, izbacile su na površinu sav naš prljav veš, našu neobjektivnost, netoleranciju, pristrasnost, nedemokratičnost, te duboku nezrelost i podijeljenost kompletnog društva.

Naime, jučer se digla neosnovana buka i halabuka neviđenog inteziteta i razmjera, kao da nam je prijetio smak svijeta, nuklearni rat ili najblaže rečeno kao da se neki osrednji asteroid približavao majčici Zemlji.

Sve društvene mreže su naprosto gorile od zlonamjernih komentara, kritika, međusobnih optužbi, vrijeđana, neprimjerene retorike, primitivnog načina izražavanja, pa i psovki jednih, na račun drugih.

Gotovo isto, ili slično stanje bilo je i na svim portalima USK-a. Pisalo se kritikovalo se, napadalo se, branilo se… koga se kritikovalo?, od koga i koga se branilo?, a koga hvalilo?, nije bilo teško pretpostaviti.

Možda bismo jedino Radio Bihać mogli navesti kao svijetlu tačku jučerašnjeg haosa, punog apsurda i paradoksa, koji je donekle nastojao biti objektivan i slušaocima dočarati situaciju sa terena direktnim uljučivanjem u radio program predsjednika bihaćkih mjesnih zajednica, koji su izvještavali iz prve ruke, mada je i tu malo bilo pretjerivanja.

A čudni smo mi “insani”, a evo i zbog čega: iz komentara gotovo svaog pojedinca tačno se moglo naslutiti koju političku opciju ili političara brani i zastupa, koga napada i iz kojeg tabora vjetar puše, naravno izuzetak su oni časni i pošteni građani koji su se oglašavali sa istinskim ciljem i željom da im put do kuće bude čist i prohodan.

Gotovo Isti slučaj je i sa portalima koji od nepristrasnosti ni N nemaju i iz čijih članaka se moglo utvrditi koga stvarno zastupaju i koju političku opciju brane, svakako uz izuzetke kojih je takodjer bilo.

Na osnovu svega što se jučer moglo čuti i vidjeti, ne možemo a da ne konstatujemo kako je demokratija za nas još dalek i do kraja nepoznat pojam.

Ko je jučer pratio Radio Bihać mogao je zaključiti da su: čitav vozni park Sanny Boy-a, Komrada, pa čak i neka vozila Vodovoda, bila uključena u čišćenje puteva i izuzmu li se manji problemi, kojih je, trebamo biti realni, bilo, može se konstatovati da je Zimska služba bila na visini svog zadatka.

Još da se malo ugledamo na mještane Čavnika, svima bi nam bilo mnogo lakše, i nije zima stvorila sve probleme u ovoj državi, kako želimo prikatati jučerašnju situaciju, mnogo je i težih i većih problema koje prešućujemo i pravimo se da ih ne vidimo..

Prije zore ne može svanuti, rekli bi naši stari, a ponekad vrijedi malo biti i strpljiv.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button