Naši herojiSjećanja na likove i djelaVIJESTI

Danas, 28. god. za redom, prisjećamo se i odajemo dužnu počast našim herojima poginulim na Medenom Polju

Dana 15. 09. 1995. godine u oslobodilačkom pohodu A R BiH, u vojnoj operacji koja je vođena pod nazivom “Sana 95”, na Medenom polju kod Bosanskog Petrovca život je izugbilo šest naših sugrađana – šest bh. heroja iz Vikića i Male Peći.

Danas se navršava 27. godine otkako su tog kobnog dana naši vitezovi: Mizić (Ibro) Ramo, Handanović (Ismet) Nisvet, Handanović (Munir) Šefik, Ćović (Osman) Sulejman, Keškić (Husein) Sahid i Kudić (Mujo) Husein, za dobrobit sviju nas i naše jedine nam domovine BiH položili ono najvrjednije što imasše, svoje živote.

Na nama ostaje zadužbina, moralna i ljudska obaveza da naše heroje i njihove porodice nikad ne zaboravimo, da njegujemo i baštinimo tekovine i ideje za koje oni položiše svoje živote, a to su: jedinstvena i nedjeljiva BIH uređena po mjeri svih njenih građana, naroda i narodnosti, kako bi se svi u njoj osjećali ugodno, lijepo i doživljavali je kao svoju domovinu.

U znak zahvalnosti našim herojima-vitezovima i njihovim porodicama, mještani Vikića dana 20. 11. 2010. god. u Medenom polju – Bosanski Petrovac, na mjestu pogibije podigli su i otvorili spomen obilježje.

Vječiti im rahmet i neka im bude lagan svaki grumen crne bosanske zemlje, a mi, ostajmo dosljedni u očuvanju vrijednosti i ideja za koje oni položiše svoje živote, jer to je ono najmanje što za nih možemo učiniti.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button