Humanost na djeluVijesti

URUČENE DONACIJE ZA NEKOLIKO UČENIKA I PORODICA U VIKIĆIMA I M. PEĆI (FOTO/VIDEO)

Porodica Čajić, Rahila i Meho, već dugi niz godina učesnici su i inicijatori mnogobrojnih humanitarnih akcija vođenih na području grada Bihaća, MZ Izačić, naselja Vikića i šire.

Kao i mnogo puta dosad, Rahila i Meho nisu mogli ostati nijemi i slijepi na činjenicu da nekoliko osnovaca Područne škole Vikići, zbog slabog imovinskog stanja njihovih roditelja, ne mogu sa drugarima na ekskurziju te su uz koordiniranu aktivnost sa nastavnim osobljem PŠ Vikići krenuli su u akciju.

Zahvaljujući Asocijaciji žena Nur iz Sant Poltena, kao i nekolicini svojih dobrih prijatelja Austrijanaca, uspjeli su prikupiti oko 400 eura, te značajnu količinu druge robe i odjeće.

Nastavnicima razredne nastave PŠ Vikići uručili 360 KM namjenjenih za troškove ekskurzije nekoliko učenika čiji roditelji su slabijeg imovinskog statusa. Istim učenicima uručili su i određenu količnu odjeće.

Ostatak novca Rahila i Meho upotrijebili su za kupovinu živežnih namirnica koje su, uz prikupljenu odjeću i obuću, uručili najugroženijim pordicama u Vikićima i Maloj Peći.

Ovo je svakako veliki humani čin, u ime svih onih koji su primili pomoć zahvaljujemo se Asocijaciji žena Nur iz Sant Poltena te svima onima koji su dali doprinos ovoj akciji, a naravno velike pohvale za Rahilu i Mehu Čajić, kao i empatično i vrijedno nastavno osoblje PŠ Vikići.

U prilogu vam donosimo foto i video zapise o kompletnoj humanitarnoj akciji.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button