Kultura/UmjetnostVIJESTI

Predstavljamo vam: Alvedin Kurbegović – priča kroz fotografiju

Alvedin Kurbegović iz Sanskog Mosta fotografijom se bavi od 2012. godine. Kako kaže, svoj prvi aparat dobio je kao poklon za rođendan i od tada je počela njegova ljubav prema fotografiji. Do sada je fotografisao 28 vjenčanja, 230 privatnih slikanja, te dao samostalnu izložbu u Danskoj pod nazivom “Foto prirode u Mostaru”.

Priroda je najčešći motiv na njegovim fotografijama i ujedno prema toj vrsti fotografisanja gaji posebnu ljubav. Ti trenuci koji se fotografišu, jednom se pojave i ostaju u sjećanju, a kako bi se sakrilo od zaborava, Alvedin te trenutke kroz svoj objektiv ovjekovječava. Ujedno slikanje prirode za njega predstavlja svojevrstan vid odmora.

Na pitanje da li fotografi mogu živjeti od svog rada, Alvedin nam je rekao: “Od fotografije se može živjeti. Sve je stvar kako radiš. Ukoliko dobro radiš imaš i posla.”

Tajna fotografije je perspektiva, poseban kadar ili nešto treće?

Tajna dobre fotografije, kada je u pitanju fotografisanje prirode, po mišljenju našeg sagovornika, je slikanje prva tri sata od izlaska sunca i period pred zalazak sunca.

U tajnu dobre fotografije prema Alvedinovoj percepciji ne sumnjamo, zato ovom mladom umjetniku želimo sretnu i uspješnu slikarsku karijeru.

12205092_1152705458092536_50466510_n

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button