VIJESTIZanimljivo

Fijaker (kočija) o kojem se još priča… (FOTO/VIDEO)

U Aprilu 2011. godine čavničkim i vikićkim drumovima saobraćao je fijaker sa konjskom zapregom privlačeći ogroman interes i znatiželjne poglede, kako mještana tako i velikog broja pridošlica koji su tog aprilskog dana došli uživati u štraparskom performansu.

Ništa ne bi bilo čudno da fijaker, uređen i skladno dotjeran, nije bio pod zapregom para bijelih, s’ crnom farbom prošaranih, te predivnom ormom okićenih konja, stvarajući nedoumicu kod ljudi. Jedni su smatrali kako se radi o prirodnom fenomenu, drugi da je riječ o improvizaciji… pljuštali su različiti komentari i pretpostavke.

Međutim, jedno je sigurno, bila je to lijepa uvertira i neka vrsta zaštitnog znaka štraparijade koja se tih dana održavala na Čavniku u organizaciji Mirzeta Keškića iz Male Peći, a svakako i nesvakidašanj događaj.

Evo, uz nekoliko video isječaka, i jedna lijepa fotografija modificirana u više umjetničkih varijanti, na kojoj prepoznajemo Džejlana i Mehu Škrgića, a informaciju o čijem fijakeru se radi ne znamo ni danas, pa ukoliko neko zna, neka napiše u komentaru.

Uživajte!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button