BIHAĆVIJESTI

Gradonačelnik Galijašević otvorio Centar za rani rast i razvoj pri Gradskom vrtiću

U sklopu obilježavanja Dana grada Bihaća u gradskom vrtiću upriličeno je druženje sa gradonačelnikom Bihaća, Emdžadom Galijaševićem. Manifestaciji su prisustvovali predstavnici privatnih vrtića, mališani i odgajatelji koji su prigodnim programom proslavili dan grada Bihaća. U sklopu 756 rođendana grada Bihaća, u Gradskom vrtiću otvoren je i Resurni centar za rani rast i razvoj četvrti po redu na kantonu, ali prvi u jednoj predškolskoj ustanovi. Nakon Velike Kladuše, Cazina i Bihaća resorni Centar za rani rast i razvoj, otvoren je u Gradskom vrtiću u Bihaću.

Prema riječima Zehide Goretić, direktorice Gradskog vrtića Bihać, usluge koje pruža Centar su promocija ranog razvoja djece, uključujući zdravlje, prehranu, dobro roditeljstvo, što opet dovodi do dobrih rezultata u školi i uspješno obrazovanje. Odgajateljica Jasmina Ćoralić prošla je kroz šestomjesečni primarni program obuke koju je u protekloj godini organizirao UNICEF te Save the Children. Zadaci Centra su rana detekcija i rana intervencija kod djece sa atipičnostima u razvoju. Intervencija podrazumijeva stimulaciju sposobnosti djeteta kroz igru.

„Odgajatelji koji rade u predškolskom obrazovanju, nesebično dijele ljubav prema mališanima sa kojima provode vrijeme, i upravo iz tog razloga trebamo im svi biti na usluzi od Gradske uprave do kontanolanih vlasti.Mi smo kao grad pomogli obnovu krova gradskog vrtića sa 40.000 KM , pomogli smo i privatne vrtiće , a zahvaljujući našem projektu Pokreni posao sa radom je počeo i jedan privatni vrtić. Ove godine planirali smo 10.000 KM i ono što ističem da ćemo i podržati da se u danas otvorenom Centru zaposli logoped i psiholog“ -istakao je Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća.

Uoči otvaranja resornog centra, u prostorijama Gradskog vrtića upriličen je prijem dječijih delegacija bihaćkih vrtića, koji su prigodnim programom i poklonima čestitali rođendan svome gradu. Ovom prilikom Udruženje pčelara grada Bihaća obezbijedilo je medni doručak za sve mališane, ali i gosti koji su prisustvovali proslavi 756.rođendana grada Bihaća.

Rođendanska torta gradonačelnika mališanima Bihaća

Djeca bihaćkih vrtića proslavili Dan grada Bihaća

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button