PoljoprivredaVijestiVikići, Izačić

FOTO/VIDEO: Usljed niskih temperatura i mrazeva ogromne štete na voćnjaku Sejada Bunića

Vlasnicima voćnjaka i vinograda, ove godine, snježne padavine u mjesecu aprilu praćene niskim temperaturama i mrazevima, nakon što je voćka zbog prethodno visokih temperatura naglo iscvjetala, neka i oformila plodove, nanijele su ogromnu materijalnu i finansijsku štetu.

Gazda velikog voćnjaka i malinjaka, Sejad Sejo Bunić iz Bunića – Vikići, požalio nam se kako su njegov nasad od nekoliko stotina stabala kvalitetne sorte šljive – Čačanke, niska temperatura i mraz gotovo u potpunosti dotukli i uništili sav ovogodišnji urod, od kojeg je mnogo očekivao.

Kako kaže Sejad, ove godine očekuje nešto uroda od 50-ak stabala sorte krušaka Viljamovka, mada je i ona znatno podbacila. Međutim, ovaj mladi i marljivi momak, kako navodi, gubitke će pokušati kompenzirati malinom koju je zasadio na površini od oko 4 dunuma i kojoj se u potpunosti posvetio.

Rad, trud, znoj, a niti utrošeno vrijeme u malinjaku ne žalim i iskreno se nadam i očekujem dobre rezultate, ističe entuzijasta Sejad.

Voćnjak i malinjak doista izgledaju uredno i dotegnuto, a koliko se Sejad ozbiljno i odgovorno posvetio voćarstvu i malinarstvu možete vidjeti i putem fotografija i video zapisa u prilogu.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button