VIJESTIVikići/Izačić

Kišno, depresivno i deprimirajuće vrijeme danas i u Vikićima (FOTO)

Proljetna idila s’ toplim i sunčanim danima, u kojoj smo proteklih dana imali priliku uživati, veoma kratko je trajala. Izgleda da se lagano moramo privikavati na promjenjive i turbulentne vremenske prilike, koje postaju prava enigma i za metorologe profesionalce, tako da su i najiskusniji prognosticari na pravim mukama.

Velike su dnevne vremenske oscilacije sa izmjenom kiše, vjetra i sunca, a da ne govorimo o sedmičnim i mjesečnim. Svaka prognoza danas je nezahvalna, međutim, sudeći prema onome što nam meteorolozi najavljuju, na lijepe i sunčane dane morat ćemo još malo pričekati, i to do sredine naredne sedmice, samo, kada ih dočekamo, da potraju barem malo duže.

Kao u cijeloj BiH i u Vikićima je ovih dana, pa i danas, vrijeme koje bi smo najradije što prije da zaboravimo i ostavimo iza sebe. U kratkim crtama, u Vikićima je danas: kišno, tmurno, depresivno, deprimirajuće, a i demotivirajuće vrijeme.

Zvuči otužno, zar ne?, a da je tako uvjerite se iz ovih nekoliko fotografija nastalih u Bunićima u bližem okruženju vikićke džamije.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button