Nk BoracVIJESTI

Izačićki Zmajevi u stilu šampiona: Nk Borac – Nk Iskra 1:0

U velikom derbiju 13. kola 2. lige F BiH Zapad izačićki Nk Borac, na svom terenu, rezultatom 1:0, nadigrao je svog glavnog konkurenta za šampinsku titulu, do ove utakmice na tabeli vodeći bugojanski Nk Iskra.

Pogodak za Borac u 55 minuti postigao je, a ko bi drugi ako ne, nogometni virtouz i momak zlatnih nogu – kapiten Borca Armin Balić.

Rezultat snova, baš onakav kakav smo svi priželjkivali i očekivali, pobjeda kojom se Borac vratio na lidersku poziciju te pobjeda koja je u psihološkom smislu momcima dala krila, novu snagu i samopouzdanje u nastavku prvenstva.

Izačić je danas bio centar sportskih zbivanja i u žiži ineresovanja na području grada Bihaća i šire. Utakmici je prisustvovao i savjetnik gradonačelnika Grada Bihaća mr. Emdžada Galijaševića – gospodin Smajil Toromanović te bivši komandant 502. slavne brdske brigade 5. korpusa A R BiH – Hamdija Tigar Abdić.

Velike čestitke momcima i upravi Borca na spektaklarnoj pobjedi, naravno i vjernim navijačima, čijim pokličima su momci vođeni do pobjede, pripadaju određene zasluge, a Iskri za utjehu preostaje da shvati reanlost te da nisu imali šansu iz Izačića kući ponijeti nešto više od poraza.

Još jednom, čestitke momci i hrabro do naslova prvaka.

Izjava sekretara Borca Omera Balića

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button