NK BoracVijesti

Izačićki Zmajevi u stilu šampiona: Nk Borac – Nk Iskra 1:0

U velikom derbiju 13. kola 2. lige F BiH Zapad izačićki Nk Borac, na svom terenu, rezultatom 1:0, nadigrao je svog glavnog konkurenta za šampinsku titulu, do ove utakmice na tabeli vodeći bugojanski Nk Iskra.

Pogodak za Borac u 55 minuti postigao je, a ko bi drugi ako ne, nogometni virtouz i momak zlatnih nogu – kapiten Borca Armin Balić.

Rezultat snova, baš onakav kakav smo svi priželjkivali i očekivali, pobjeda kojom se Borac vratio na lidersku poziciju te pobjeda koja je u psihološkom smislu momcima dala krila, novu snagu i samopouzdanje u nastavku prvenstva.

Izačić je danas bio centar sportskih zbivanja i u žiži ineresovanja na području grada Bihaća i šire. Utakmici je prisustvovao i savjetnik gradonačelnika Grada Bihaća mr. Emdžada Galijaševića – gospodin Smajil Toromanović te bivši komandant 502. slavne brdske brigade 5. korpusa A R BiH – Hamdija Tigar Abdić.

Velike čestitke momcima i upravi Borca na spektaklarnoj pobjedi, naravno i vjernim navijačima, čijim pokličima su momci vođeni do pobjede, pripadaju određene zasluge, a Iskri za utjehu preostaje da shvati reanlost te da nisu imali šansu iz Izačića kući ponijeti nešto više od poraza.

Još jednom, čestitke momci i hrabro do naslova prvaka.

Izjava sekretara Borca Omera Balića

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button