VijestiVikići, Izačić

UZ OVE DIVNE MALIŠANE I ZIMA IZGLEDA PITOMIJE I PODNOŠLJIVIJE

Uz pratnju roditelja krenuli su jutros mališani sa Čavnika prema svom odredištu, PŠ Vikići, koristeći prijeki put, utabanatu prtinu za pješake, koja vodi šumskim putem preo Tratika.

Nažalost, malo mokri i promzli, ali veseli i razdragani, kakva djeca samo i znaju biti, vratili su se nazad jer im je saopćeno da nema škole.

Ukoliko se sutra upute istim putem bit će im mnogo lakše jer je i taj dio puta u današnjim popodnevnim satima očistio Sanny Boy, naravno ako ne napadda novi snijeg, a kako nam reče Fahrudin Fahro Bunić, da mu je neko od mještana dojavio i taj put bi bio očišćen u jutarnjim satima, jedan je Fahro, uvjek spreman priteći u ispomoć.

Da je Fahro uvijek spreman priskočiti u pomoć svojim sugrađanima pokazao je bezbroj puta, a za džematlije Vikića očistio je od snijega džamijsko dvorište, kako bi isti imali slobodan pristup džaniji.

Ove godine februar nas baš i ne mazi, sniježne padavine dostižu ekstremne razmjere, u kratkom vremeskom intervalu padne toliko snijega da bi zadao probleme i mnogo uređenijim društvima od našeg, pa je, pored redovne angažiranosti zimske službe potrebna i veća međusobna solidarnost i veći angažman svakog pojedinca.

Hvala na predivnoj fotografiji prijatelju portala VikićiNet, Mirzi Hasić.

FOTO: Mirza Hasić

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button