SVIJETZanimljivo

“Kako su se vremena promijenila” – poručuje čuveni Arnold Alois Schwarzenegger (Conan, Terminator…)

Nekad je bio poznat kao bodybuilder, a zatim kao glumac i bivši guverner Kalifornije. Arnold Schwarzenegger svakako je jedan od onih koji su uspjeli ostvariti svoje snove iako su mu počeci karijere bili skromni.

Na svom Instagramu slavni holivudski glumac objavio je fotografiju kako spava u vreći ispod svoje statue postavljene 2014. ispred hotela, Kongresnog centra “Greater Columbus” u Ohiu. “Kako su se vremena promijenila”, poručio je slavni Terminator koji se pritajio poput beskućnika.

Kad je Arnold bio guverner Kalifornije, prisustvovao je otvaranju ovog centra, presJekao crvenu vrpcu i lično otvorio ovaj hotel.

Tada je hotelska uprava rekla Arnoldu: “U bilo kojem trenutku možete doći i uzeti sobu rezervisanu za vas.” Kad je Arnold napustio mjesto guvernera i otišao u hotel, uprava mu je odbila pružiti sobu, zahtijevajući plaćanje, budući da je njihov hotel velika potražnja.

Donio je vreću za spavanje i spavao pored statue, objašnjavajući da je želio ljudima prenijeti sljedeće: “Kad sam bio na važnom položaju, uvijek su me hvalili, kad sam izgubio ovaj položaj, zaboravili su na mene i nisu ispunili svoja obećanja. Ne vjerujte svojim položajima… ni količina novca, ni vaša snaga a ni vaša inteligencija, ništa ne traje vječno. “

Zato cijenite svoje najmilije, one koji su u blizini, dajte im vremena, obratite im pažnju. Odnosi s ljudima su prava vrijednost. Nikakva materijalna dobra i statuse neće ih zamijeniti. U potrazi za prosperitetom i slavom, možete propustiti nešto stvarno vrijedno …

Svi mi znamo da je tako , međutim, ne žrelimo mijenjati sebe i svoje ponašanje, zašto je to tako?

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

How times have changed.

Ein Beitrag geteilt von Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) am

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

#5forBigCats

Ein Beitrag geteilt von Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) am

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button