Internet, informatika, računariVijestiZanimljivo

Facebook grupacija ubuduće će se zvati Meta

Zuckerberg želi spojiti fizički i digitalni svijet

Facebook grupacija dobiva novo ime. Krovna tvrtka za usluge poput Facebooka ili Instagrama ubuduće će se zvati Meta, kako je osnivač Facebooka Mark Zuckerberg najavio na konferenciji “Facebook Connect” u četvrtak.

Metaverzum

Novim imenom Zuckerberg želi usmjeriti fokus na novo virtualno okruženje “Metaverse”, u kojem vidi budućnost digitalne komunikacije, a također i svoje tvrtke. Također ga želi iskoristiti za snažnije izvođenje grupe iz sjene njezine izvorne i dosad najvažnije platforme Facebook. Osim Instagrama, grupa tvrtki uključuje i aplikacije za chat WhatsApp i Messenger.

“Danas nas doživljavaju kao kompaniju društvenih medija, ali u srcu smo tvrtka koja povezuje ljude”, rekao je Zuckerberg. Naziv Facebook više nije mogao odražavati cijeli niz proizvoda koje grupacija nudi.

Virtualna stvarnost

Konferencija je bila gotovo isključivo o Metaverseu i kako se tamo kretati u budućnosti. U virtualnim sobama trebali biste moći upoznati druge ljude, slaviti, baviti se sportom ili raditi zajedno. Dakle, trebali biste se moći teleportirati na virtualne sastanke i tamo se pojaviti s VR naočalama kao avatar, kao hologram s pametnim naočalama ili putem pametnog telefona putem video konferencije. Facebook grupaciji pripada i VR tvrtka Oculus.

Također je fokus na tome kako potrošiti i zaraditi novac. Na primjer, trebale bi postojati NFT ( Non-Fungible Token) tržišta na kojima možete kupiti, prezentirati i trgovati takvim jedinstvenim digitalnim umjetničkim djelom.

Novo gledište

U julu je Zuckerberg najavio da će cijelu svoju tvrtku u potpunosti pretvoriti u ideju Metaverse u sljedećih pet godina. To se uklapa u činjenicu da je Facebook na konferenciji predstavio nove naočale “Project Cambria”. Detalji još nisu poznati, ali bi novi uređaj trebao ponuditi kombinaciju VR-a i proširene stvarnosti, piše austrijski Kurier.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button