SPORTVIJESTI

Lovačka grupa Izačić sa ustrijeljenim kapitalcem

Kažu, ko se jednom iz radoznalosti s’ lovcima uputi u okrilje prirode i okusi čari lova, postaje ovisnik i drugi put u prirodi je već sa lovačkom dozvolom u džepu i s’ vlastitom opremom o ramenima.

Biti lovac je nešto posebno, nešto jedinstveno, što ne možete pojmiti i osjetiti svu ljepotu tog rekreativnog, slobodnog poziva, sve dok ne postanete dio te zajednice, barem tako kažu iskusni, stari lovci, kojima je lov u srcu i duši.

Posebni doživljaji za lovce predstavljaju: druženja povodom otvaranja i zatvaranja lovne sezone ili lova na ciljanu divljač, aktivnosti na izgradnji lovačke infrastrukture i infrastrukturni objekata, zimska prehrana i pomaganje divljači da preživi, i naposljetku, što je ponos i vrhunac sreće i zadovoljstva svakog lovca – trenutak kada se ustrijeli trofejni prmjerak neke divljači ili pokoji kapitalac.

Lovačka grupa Izačić svakako vrijedi za jednu uspješnu zajednicu, koja uz česta druženja praćena aktivnostima na uređenju lovišta, iza sebe ima, kada je u pitanju i ulov, odlične i zavidne rezultate.

Prošlonedjeljni vikend za njih je bio poseban, u svoju riznicu dodali su novi primjerak vepra kapitalca koji svojom impozantnom veličinom plijeni pažnju i onih kojima je lov nepoznanica.

Na naslovnoj fotografiji su članovi Lovačke grupe Izačić sa odstrijelom – veprom kapitalcem.

Sretno, još mnogo ulova!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button