BihaćTurizamVijesti

46. Internacionalna Una regata bit će lider turističke promocije USK-a

Menadžment Nacionalnog parka Una zajedno sa čelnim ljudima Grada Bihaća, Općine Bosanska Krupa i Vlade USK-a započeo je sa pripremama i promocijom ovogodišnjeg 46. izdanja Internacionalne Una regate koja će trajati od 25. do 28. jula 2018. godine na potezu Martin Brod – Bosanska Krupa.

Želeći upoznati javnost sa aktivnostima oko Una regate, čelni ljudi Grada Bihaća i Općine Bosanska Krupa, Nacionalnog parka Una i Vlade USK-a na današnjoj konferenciji za medije predstavili su dio aktivnosti i programa koji očekuje učesnike i posjetioce jedinstvenog turističkog brenda Unsko-sanskog kantona.

Fotografija GRAD BIHAĆ.

„Ove godine odlučili smo se za novi pristup promocije Una regate i nakon dva održana radna sastanka evo današnjom press konferencijom mi krećemo u promociju i pripreme za 46. Una regatu na kojoj i ove godine očekujemo preko 400 učesnika. Program će biti raspoređen kroz tri etape i biti će obogaćen kvalitetnim pratećim sadržajima i kulturno-zabavnim programom. Mnoge stvari još dogovaramo i pripremamo, ali sam uvjeren da će ovogodišnja Una regata dostojno predstaviti prirodne ljepote USK-a i biti lider turističke promocije ovog kraja „- kazao je Amarildo Mulić, direktor NP Una.

Podršku ovogodišnjoj Una regati dati će i Vlada USK-a, koja će prema riječima Ante Marjanovića, ispred Ministarstva privrede USK-a, podržati Una regatu kao manifestaciju koja obogaćuje turističku ponudu USK-a i njenih prirodnih ljepote, kulturnog i historijskog naslijeđa, ali dodaje Marjanović, i domaćinstvo i susretljivost stanovnika USK-a.

„NP Una kao organizator pokazao je jedan ozbiljan pristup pri organizaciji Una regate i stoga je Općina Bosanska Krupa podržala ovu manifestaciju i ove godine ćemo uraditi korak više u organizacijskom smislu i uz kvalitetan program u našem gradu možemo pokazati naše domaćinstvo i ispratiti naše goste i učesnike regate na posljednjoj etapi. Ovo je dobra manifestacija koja ima potencijal i za nas je bitna u promociji turističkih potencijala i za pohvalu je što smo ove godine krenuli vrlo rano u pripremama i to je garant da ćemo ove godine imati više turista nego li prošle „- kazao je Armin Halitović, načelnik Općine Bosanska Krupa.

Ističući da je Una regata za Grad Bihać jedna od strateških manifestacija i turistički brend koji promoviše rijeku Unu, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić kazao je da će Grad Bihać i ove godine podržati organizaciju Una regate i biti jedan od promotora najbolje zabave na rijeci Uni.

„Mi ćemo ove godine od maja do oktobra napraviti jedan program koji će turistima ponuditi svakodnevna dešavanja i Una regata je kruna događaja tokom ljeta. Raduje činjenica što se i privatni sektor uključio u ovaj projekat i to govori da ćemo imati pozitivne ekonomske efekte za sve građane Bihaća. Na nama je da naše prirodne ljepote promovišemo u što boljem svijetlu i smatram da je Una regata u tom smislu najbolji promotor našeg grada“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button