U KAKVOM TO DRUŠTVU ŽIVIMO?: Maturantica novac za haljinu dala oboljelima od raka, a onda ŠOK…

KAKVO SMO TO SRAMOTNO DRUŠTVO POSTALI, JESMO LI IZGUBILI KOMPAS I ZNAMO LI KUD SRLJAMO, ZAŠTO SMO POSTALI DRUŠTVO KRAJNOSTI, BEZ EMPATIJE, UMJERENOSTI…, DRUŠTVO SPREMNO DA OSUDI SVAKOG KO SE NE PONAŠA I KO NE MISLI KAO MI, OTKUD NSAM PRAVO DA NEKOME SUDIMO, NAMEĆEMO NEKE SVOJE, NAJČEŠĆE BOLESNE, NORME PONAŠANJA

Naime, maturantica Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” u Kaknju, koja je  novac namijenjen za matursku haljinu poklonila djeci oboljeloj od raka, bila je izložena sramotnom ismijavanju.

Nezapamćen slučaj sramotnog ismijavanja dobrih namjera maturantice zapanjio je ovih dana mnoge Kakanjce i bh. građane. 

Lejan Kozlić, maturantica Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” u Kaknju poklonila je novac namijenjen za matursku haljinu djeci oboljeloj od raka, a na maturu došla u majici s natpisom “Novac dajem za djecu oboljelu od raka, a na maturu se može i bez haljine”. 

Nakon ovog plemenitog gesta, majka dječaka koji je trebao biti njen pratilac, zabranila je svom sinu da sa njom ide na maturu ismijavajući njen ‘skroman’ stil povodom te prilike. 

Nažalost, ovakve situacije se dešavaju u našem društvu, a na sve je reagovao otac male maturantice plemenitih namjera Enis Kozlić na svom Facebook profilu.

Evo njegovog originalnog statusa:

 

Rejting

  • 10
  • 10
  • 10
  • 10
  • 10
  • 10

    Score

Korisnička ocjena: 0 ( 0 Glasova )Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.