BihaćVijesti

MZ GATA ZA PRIMJER

Ovih dana svjedoci smo aktivnostima i nesebičnom zalaganju mještana MZ Gata usmjerenim na uređenje i čišćenje samog centra, te okoline svoga lijepog naselja.

Mještani daju sve od sebe kako bi njihova Gata izgledala ljepše, privlačnije i kako bi u njoj bilo ugodnije živjeti.

Uređujući i čisteći prostor uz putnu komunikaciju Gata – Vrsta, sudionik akcije i mještanin Gate, gradski vijećnik Hasan Keškić, uz odbačeno smeće nesavjesnih pojedinaca pronašao je zlatnu narukvicu vrijednu nekoliko stotina maraka.

Budući da se vlasnik narukvice nije odazvao na pozive upućene mu putem društvenih mreža, aktivisti i pokretači akcije uređenja Gate, istu su prodali a novac usmjerili za financiranje nastavka započetih aktivnosti.

Mještani su vlastitim novčanim sredstvima zamjijenjenili zastave na Šehidskom turbetu, obnovili i ofarbali ogradu oko Osnovne škole Gata, kante za smeće, igralište, tribne, parking, cvijetnjak…

Kako reče jedan od vijećnika na dadas održanoj 21. sjednici GV Bihać, narednog vikenda mještani su planirali i radove na uređenje dvorišta pravoslavne crkve.

Ove aktivnosti vrijednih mještana Gate, prema onom što smo mogli primjetiti – na čelu sa gradskim vijeććnikom Hasanom Keškićem, zavređuju respekt i pohvale, te mogu drugim mjesnim zajednicama poslužiti kao pozitivan i dobar primjer. Neke mjesne zajednice su već krenule istim putem, a neke namjeravaju.

Može se reći da je akcija pod nazivom “Proljeće nas pokreće”, pokrenuta od strane Grada Bihaća, već u punom zamahu i da će opravdati svoj naziv i pokretanje.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button