VIJESTIVikići/Izačić

Gradonačelnik Galijašević obišao asfaltirane dionice lokalnih cesta u Izačiću i Vikićima

Gradska uprava Bihaća na čelu sa gradonačelnikom mr. sci. gospodinom Emdžadom Galijaševićen, onako kako je i najavljivala, nastavlja realizirati infrastrukturne projekte koji za običnog čovjeka – građanina znače mnogo i koji u cjelini utječu na kvalitetu njegovog življenja.

Shodno tome, ovih dana u MZ Izačić uspješno su završeni planirani radovi na nekoliko trasa lokalnih cesta, koje je danas, uz pratnju ekipe TV USK-a te svojih saradnika – savjetnika Smaila Toromanovića i predsjednika Savjeta mjesne zajednice, gospodina Rasima Islamovića, te šefa KOV-GRAD-a – firme izvođača radova, obišao gradonačelnik Galijašević.

Gradonačelnik Galijašević obišao je trasu Krug Čavnik u Vikićima, te trasu A i trasu 2A u Izačiću. U svom obraćanju medijima, a i kroz kratke razgovore sa zadovoljnim i sretnim mještanima, posebno je naglasio kako podržava ovakve projekte i ovakav vid saradnje, te da će isti uvijek imati njegovu bezrezervnu podrđršku.

Bilo je razgovora i o problemu niskonaponske mreže s’ kojim mještani Čavnika već odavno kubure, a gradonačelik se, u granicama svojih mogućnosti,  obećao ukljušiti u rješavanje i ovog problema.

Mjesna zajednica je jedna od najvećih bihaćkih mjesnih zajednica, dosad smo dosta ulagali u nju, a nastavit ćemo i dalje – naglasio je gradonačelnik Galijašević.

U ime mještana, kao i u svoje ime, Građevinski odbor Vikići ovom prilikom posebno se želi zahvaliti gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom mr. sci. Emdžadom Galijaševićem, koji je dosljedno i odgovorno ispunio sve što je i obećao, zatim predsjedniku Savjeta MZ Izačić – gospodinu Rasimu islamoviću na zalaganju i svima onima koji daju i najmanji doprinos kako bi projekat izgranje lokalnih cesta u Vikićima lagano išao ka svojoj finalizaciji.

Također hvala gospoćđi Rahili, te gospodinu Zuhdiji Čajić, kao i gospodinu Rifatu Vikiću, koji su dali doprinos da današnji susret mještana i gradonačelnika prođe u toploj i prijatnoj atmosferi, a mi dragi Vikićani idemo dalje – nastavljamo gdje smo stali o čemu će biti riječi u narednom kratkom priopćenju.

Evo nekoliko fotki od danas, a bit će još.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button