VIJESTIVikići/Izačić

MZ IZAČIĆ: LC Vikići – kratko priopćenje za mještane uz bilans dosad odrađenog…

Mještani Vikića, naselja u sastavu MZ Izačič, uz svoje učešće, a zahvaljujući Gradu Bihaću i gradonačelniku mr. sci. gospodinu Emdžadu Galijaševiću, u zadnje tri godine dobili su 2.500 metara novoasfaltiranih lokalnih cesta, ne računajući centralnu cestu kroz naselje, koja po novoj kategorizaciji spada u regionalne ceste, na kojoj se također proteklih godina radilo..

Od prvog dana oživljavanja projekta izgradnje lokalnih cesta u Vikićima uključili su se i mještani te svojim novčanim učešćem doprinjeli, a i dalje doprinose, da se lakše ide i dođe do cilja.

Zadovoljstvo dosad urađenim moglo se očitovati na njihovim licima proteklog vikenda prilikom asfaltiranja zadnje dionice na Čavniku i obilasku iste od strane gradončelnika mr. sci gospodina Emdžada Galiaševića sa saradnicima, te predsjednikom Savjeta MZ Izačić, gospodinom Rasimom Islamovićem.

Nema više: prašnjavog puta i veša pored, blatnih lokvi, dubokih čizama, promet je sigurniji… a sve je više djece sa biciklima, skuterima, rollama, kažu zadovoljni mještani.

Nastavak radova planiran je za iduću godinu, gradonačelnik Galijašević, kako je i sam rekao, založit će se da se spoje trase na kojima su netom završeni radovi, a predsjednik Savjeta, gospodin Islamović, koji i sam daje nesebičan doprinos, koordinirano sa Građevinskim odborom Vikići odradit će svoj dio posla.

Na nama je cijenjeni mještani, da novčanim učešćem, naravno, prema svojim mogućnostima, kao i do sada, kako je dogovoreno, damo doprinos kako bi brže stigli do cilja.

Novih uplata već ima, a sa spiskom uplatioca izaći ćemo u decembru, pa bujrum oni koji do sad’ nisu uplatili.

O narednim aktivnostima bit ćete na vrijeme informisani.

Zajedno sve možemo!

Građevinski odbor Vikići

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button