VIJESTIVikići/Izačić

Predsjednik Savjeta MZ Izačić i građevinski odbor na sastanku sa gradonačelnikom Galijaševićem

Danas, 08. 01. 2016. godine, predsjednik Savjeta MZ Izačić  Rasim Mila Islamović i Građevinski odbor Vikići posjetili su gradsku upravu Bihać gdje je održan ranije zakazani radni sastanak s’  gradonačelnikom mr. sci. Emdžadom Galijaševićem uz nazočnost njegovog savjetnika  mr. sci. Smaila Toromanovića.

Vođeni su vrlo konstruktivni razgovori a glavna tema  bila  je nastavak realizacije započetog infrastrukturnog projekta na izgradnji i asfaltiranju lokalnih cesta u Vikićima te Izačiću i to prvenstveno onih u čijem sufinanciranju učestvuju mještani.

Neformalno se razgovaralo i o problemu niskonaponske mreže na Čavniku  s’  kojim mještani već dugi niz godina kubure, te o rješavanju istog u čemu je gradonačelnik Galijašević također najavio svoj angažman.

Građevinski odbor Vikići u svoje ime i u ime mještana zahvalio se gradonačelniku Galija0ševiću na dosljednosti i ispoštivanju svih dosadašnjih dogovora, što je u konačnici rezultiralo asfaltiranjem više od 2,5 km lokalnih cesta.

Naravno, odbor se zahvalio i na daljnjoj podršci, te spremnosti gradonačelnika da se u program ove godine uvrsti i realizira, uz učešće građana, asfaltiranje novih metara lokalnih cesta.

Svakako, cijenjeni mještani Vikića, uspjeh realizacije dogovorenog ovisit će i od nas samih. Svojim ćemo učešćem, kao do sada, pomoći da se prije dođe do cilja. Stoga, sve one koji nisu, ili su djelimično izvršili uplate, građevinski odbor poziva da u granicama svojih mogućnosti izmire  obaveze, onako baš kako smo sami zajednički i dogovorili.

Još jednom, hvala gradonačelniku Galijaševiću na podršci i spremnosti da se i ove godine nastavi sa započetim radovima na lokalnim cestama.

GRAĐEVINSKI ODBOR VIKIĆI

 

“Mještani Vikića i gradska uprava Bihaća zajednički će finanacirati asfaltiranje tri lokalne ceste

Mještani bihaćkog naselja Vikići danas su razgovarali sa gradonačelnikom Emdžadom Galijaševićem o nastavku infrastrukturnih projekata gradske uprave Bihaća u mjesnoj zajednici Izačić u okviru koje je i naselje Vikići. Na inicijativu mještana i Savjeta MZ Izačić predloženo je zajedničko financiranje projekta asfaltiranja tri lokalne ceste u MZ Izačić. Riječ je o dionicama Čavnik-spomen obilježje Bugar, Čavnik –Krug i Vikići ulica Šehida .

Gradonačelnik Galijašević istakao je zadovoljstvo što će dio asfaltiranja sa prikupljenim novcem sufinancirati i sami mještani, a sve tri predložene lokalne ceste trebale bi se uvrstiti u Plan i program rada Zavoda za prostorno uređenje grada Bihaća za 2016.godinu.”

 

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button