VijestiVikići, Izačić

MZ IZAČIĆ: U toku realizacija 3 velika pojekta; obilazak asfaltirane dionice Vikići-Bunići

U Mjesnoj zajednici Izačić, zahvaljujući Gradu Bihaću na čelu sa gradonapčelnikom mr. sci. – gospodinom Emdžadom Galijaševićem, kao i aktivnostima predsjednika Savjeta mjesne zajednice – gospodina Rasima Mile Islamovića, trenutno se odrađuju tri, za mještane, veoma značajna projekta.

1. Vrše se radovi na osposobljavanju sistema cenralnog grijanja u Osnovnoj školi Izačić kako bi osnovci u toplim prostorijama redovno mogli pohađati nastavu, što u trenustnim uslovima, zbog dotrajalosti starih peći, gotovo da i nije mogu8će.
Iako obrazovanje nije u nadležnosti gradskih institucija, gradonačelnik je pokazao poseban senzibilitet prema ovom problemu i zajedno sa gradskom upravom odlučio osnovcima pomoći da se ne smrzavaju, da nastavu pohađaju u toplim i uslovnim prostorijama.

2. Također, trenutno su u toku radovi na postavljanju krovne konstrukcije i krova na školskoj sportskoj dvorani, koja je započeta davne 2010. godine. Postavljanje krova na dvoranu je od posebne važnosi jer se ovim činom sprečava dalje ruiniranje i propadanje objekta čime i osnovci dobivaju uslovan protor za obavljanje, po nastavnom planu i programu, fiskulturnih aktivnosti. Svakako, stavljanje dvorane u funkciju značajno će doprinjeti i poboljšanju kvalitete društvenih, sportskih i kulturnih aktivnosti mjesne zajednice.
I za ovaj problem Grad Bihać i gradonačelnik su iskazali poseban osjećaj i odlučili se uključiti u rješavanje istog.

3. U toku je i realizacija mega projekta izgradnje lokalnih cesta u Vikićima, koji je na inicijativu nekoliko mještana entuzijasta zaposlenih u inostranstvu iniciran u decembru 2010. godine, a kojem je bezrezervnu podršku dao gradonačelnik Galijašević. Zahvaljujući gradonačelniku Galijaševiću do sad je asfaltirano više od 2.000 metara lokalnih cesta u sklopu mega projekta čiju projektnu dokumentaciju su financirali mještani Vikića. Mještani također svojim novčanim učešćem participiraju u izgradnji lokalih cesta.

Jučer je asfaltirano novih 350 metara na dijelu puta Vikići – Halkići. Asfaltiranu trasu danas su sa predsjednikom Savjeta mjesne zajednice Izaščić – gospodinom Rasimom Islamovićem obišli zamjenik gradonačelnika – gospodin mr. Smail Toromanović i direktor JU Zavod za prostorno uređenje Grada Bihaća – gospodin Fuad Mujagić.

Radovi se narednih dana nastavljaju dalje i to na dionici puta u Čavniku, dogovorenih 350 metara.

S’ obzirom na tešku ekonomsku situaciju u džavi, a ni nA nimalo više zavidnu financijsku situaciju u Gradu Bihaću, slobodno možemo reći da se radi o impresivnim, gotovo fascinantnim učincima gradskih institucija na čelu sa gradonačelnikom Galijaševićem.

Građevinski odbor Vikići, još jednom, u ime mještana zahvaljuje se Gradu Bihaću, gradonačelniku Galijaševiću i njegovim saradnicima, te direkoru JU Zavod za prostorno uređenje Fuadu Mujagiću, a naravno i predsjedniku Savjeta MZ Izačić Rasimu Islamoviću na aktivnostima kojima čini glavnu sponu na relaciji mještani – gradske institucije.

obiljezje

oskup

otoromanovic

centr.grij.

dvorana2

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button