VIJESTIVikići/Izačić

MZ IZAČIĆ: U toku realizacija 3 velika pojekta; obilazak asfaltirane dionice Vikići-Bunići

U Mjesnoj zajednici Izačić, zahvaljujući Gradu Bihaću na čelu sa gradonapčelnikom mr. sci. – gospodinom Emdžadom Galijaševićem, kao i aktivnostima predsjednika Savjeta mjesne zajednice – gospodina Rasima Mile Islamovića, trenutno se odrađuju tri, za mještane, veoma značajna projekta.

1. Vrše se radovi na osposobljavanju sistema cenralnog grijanja u Osnovnoj školi Izačić kako bi osnovci u toplim prostorijama redovno mogli pohađati nastavu, što u trenustnim uslovima, zbog dotrajalosti starih peći, gotovo da i nije mogu8će.
Iako obrazovanje nije u nadležnosti gradskih institucija, gradonačelnik je pokazao poseban senzibilitet prema ovom problemu i zajedno sa gradskom upravom odlučio osnovcima pomoći da se ne smrzavaju, da nastavu pohađaju u toplim i uslovnim prostorijama.

2. Također, trenutno su u toku radovi na postavljanju krovne konstrukcije i krova na školskoj sportskoj dvorani, koja je započeta davne 2010. godine. Postavljanje krova na dvoranu je od posebne važnosi jer se ovim činom sprečava dalje ruiniranje i propadanje objekta čime i osnovci dobivaju uslovan protor za obavljanje, po nastavnom planu i programu, fiskulturnih aktivnosti. Svakako, stavljanje dvorane u funkciju značajno će doprinjeti i poboljšanju kvalitete društvenih, sportskih i kulturnih aktivnosti mjesne zajednice.
I za ovaj problem Grad Bihać i gradonačelnik su iskazali poseban osjećaj i odlučili se uključiti u rješavanje istog.

3. U toku je i realizacija mega projekta izgradnje lokalnih cesta u Vikićima, koji je na inicijativu nekoliko mještana entuzijasta zaposlenih u inostranstvu iniciran u decembru 2010. godine, a kojem je bezrezervnu podršku dao gradonačelnik Galijašević. Zahvaljujući gradonačelniku Galijaševiću do sad je asfaltirano više od 2.000 metara lokalnih cesta u sklopu mega projekta čiju projektnu dokumentaciju su financirali mještani Vikića. Mještani također svojim novčanim učešćem participiraju u izgradnji lokalih cesta.

Jučer je asfaltirano novih 350 metara na dijelu puta Vikići – Halkići. Asfaltiranu trasu danas su sa predsjednikom Savjeta mjesne zajednice Izaščić – gospodinom Rasimom Islamovićem obišli zamjenik gradonačelnika – gospodin mr. Smail Toromanović i direktor JU Zavod za prostorno uređenje Grada Bihaća – gospodin Fuad Mujagić.

Radovi se narednih dana nastavljaju dalje i to na dionici puta u Čavniku, dogovorenih 350 metara.

S’ obzirom na tešku ekonomsku situaciju u džavi, a ni nA nimalo više zavidnu financijsku situaciju u Gradu Bihaću, slobodno možemo reći da se radi o impresivnim, gotovo fascinantnim učincima gradskih institucija na čelu sa gradonačelnikom Galijaševićem.

Građevinski odbor Vikići, još jednom, u ime mještana zahvaljuje se Gradu Bihaću, gradonačelniku Galijaševiću i njegovim saradnicima, te direkoru JU Zavod za prostorno uređenje Fuadu Mujagiću, a naravno i predsjedniku Savjeta MZ Izačić Rasimu Islamoviću na aktivnostima kojima čini glavnu sponu na relaciji mještani – gradske institucije.

obiljezje

oskup

otoromanovic

centr.grij.

dvorana2

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button