SvijetVijesti

Gradonačelniku Galijaševiću dodijeljena nagrada “Najgradonačelnik 2014”

U Banskim dvorima u Banjoj Luci sinoć je 31 put održan tradicionalni izbor najuspješnijih menadžera i kompanija Bosne i Hercegovine u 2014. godini.

Ovogodišnjoj dodjeli prisustvovao je i mr.sci.Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća kojem je stručni žiri Direkcije za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope, dodijelio nagradu “Najgradonačelnik 2014”.

Priznanje je dodijeljeno za doprinos razvoju Bihaća, naročito ekonomskog , značajne projekte i stvaranje novih vrijednosti za sretnije življenje.

“ Ovo je priznanje za grad Bihać , njegove građane i gradsku upravu koja je u protekle dvije godine napravila velike pomake kako bi privukla investitore. Ova nagrada obavezuje mene kao gradonačelnika da i u narednom periodu nastavim još bolje,odgovornije i transparentnije obavljati svoju dužnost. Drago mi je da je i sa večerašnjeg događaja poslana poruka da je ekonomija i nova radna mjesta strateško pitanje svih politika i nadam se da će nova vlast na svim nivoima imati sluha za ovu problematiku jer samo zajednički možemo omogućiti da slijedeće godine na izboru najmenadžera i najkompanija imamo još uspješnih firmi “ – kazao je gradonačelnik Galijašević.

Pored gradonačelnika Galijaševića nagradu su dobili Siniša Gatarić, načelnik opštine Prnjavor i Senaid Memić, načelnik opštine Ilidža. Također, Amarildo Mulić direktor Nacionalnog parka “Una” dobitnik je ovog priznanja u oblasti turizma.

abc.ba

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button