SVIJETVIJESTI

Gradonačelniku Galijaševiću dodijeljena nagrada “Najgradonačelnik 2014”

U Banskim dvorima u Banjoj Luci sinoć je 31 put održan tradicionalni izbor najuspješnijih menadžera i kompanija Bosne i Hercegovine u 2014. godini.

Ovogodišnjoj dodjeli prisustvovao je i mr.sci.Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća kojem je stručni žiri Direkcije za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope, dodijelio nagradu “Najgradonačelnik 2014”.

Priznanje je dodijeljeno za doprinos razvoju Bihaća, naročito ekonomskog , značajne projekte i stvaranje novih vrijednosti za sretnije življenje.

“ Ovo je priznanje za grad Bihać , njegove građane i gradsku upravu koja je u protekle dvije godine napravila velike pomake kako bi privukla investitore. Ova nagrada obavezuje mene kao gradonačelnika da i u narednom periodu nastavim još bolje,odgovornije i transparentnije obavljati svoju dužnost. Drago mi je da je i sa večerašnjeg događaja poslana poruka da je ekonomija i nova radna mjesta strateško pitanje svih politika i nadam se da će nova vlast na svim nivoima imati sluha za ovu problematiku jer samo zajednički možemo omogućiti da slijedeće godine na izboru najmenadžera i najkompanija imamo još uspješnih firmi “ – kazao je gradonačelnik Galijašević.

Pored gradonačelnika Galijaševića nagradu su dobili Siniša Gatarić, načelnik opštine Prnjavor i Senaid Memić, načelnik opštine Ilidža. Također, Amarildo Mulić direktor Nacionalnog parka “Una” dobitnik je ovog priznanja u oblasti turizma.

abc.ba

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button