BihaćVijestiVikići, Izačić

MZ IZAČIĆ: UKLJUČIVANJE, PUTEM PRIMJEDBI I SUGESTIJA, U PROCES IZDAVANJA OKOLIŠNE DOZVOLE ZA PROJEKAT IZGRADNJE OBILAZNICE BIHAĆA

Davno rođena ideja i najavljivani projekat izgradnje Obilaznice Bihaća (Urbanistički plan Grada Bihaća 2010. – 2030. i Prostorni plan Grada Bihaća 2012. – 2032.), dionica Izačić – Petlja Kamenica, prema svemu sudeći lagano počinje poprimati prve konture s nepoznatim datumom otpočinjanja radova, a možemo se samo ponadati da taj među period, dobijanja svih saglasnosti i dozvola, kao i kompletne projektne dokumentacije, neće predugo trajati.

Naime, Federalno ministarstvo okoliša i turizma dana 5. 11. 2017. godine na adresu Grada Bihaća, gradonačelnika Šuhreta Fazlića i Službe za opću upravu i mjesnu samoupravu, uputilo je akt kojim ih obavještava kako im se obratio investitor JP “Ceste Federacije BiH” sa zahtjevom za izdavanje okolinske dozvole za projekat izgradnje Obilaznice Bihaća, dionica Izačić – Petlja Kamenica ukupne dužine L=5,98 km.

Shodno tome, na adrese mjesnih zajednica koje gravitiraju u zoni budućeg predmetnog projekta, MZ Izačić i MZ Kamenica, u cilju adekvatne informiranosti i uzimanja učešća u zaštiti okoliša, te uključivanja javnosti u postupak, Služba za opću upravu i mjesnu samoupravu Grada Bihaća uputila je odgovarajućće obavijesti.

S tim u vezi mjesne zajednice su dužne proučiti akt kojeg su dobile u prilogu, te se uključiti u pogledu dostavljanja primjedbi i sugestija koje se tiču zahtjeva za izdavanje Okolišne dozvole i Plana upravljanja otpadom.

Rok za davanje primjedbi i sugestija na predloženi Zahtjev je 15 dana od dana objavljivanja na web stranici ministarstva.

Primjedbe i sugestije se dostavljaju u pismenoj formi pozivom na broj UPI 05 /2–23-11-149/17 na adresu:
Federalno ministarstvo okoliša i turizma
71000 Sarajevo
Marka Marulića br 2

Fmoit.gov.ba

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button