BihaćVikići, Izačić

Potpisan ugovor sa izvođačem radova za cestu krak Sušići

Javna ustanova Zavod za prostorno uređeje Grada Bihaća sa firmom Sany Boy d.o.o potpisala je ugovor o izvođenju radova na lokalnoj cesti u MZ Izačić, Vikići – krak Sušići.

Budući da su finansijska sredstva obezbijeđena od Vlade USK i u potpunosti operativna, tj. doznačena su na račun Grada Bihaća, početak, a i sama dinamika radova ovise samo od izvođača radova, tj. od firme Sanny Boy, a po nezvaničnim informacijama isti se očekuju ubrzo.

Vrijedi napomenuti da je Vlada Unsko-sankog kantona još na svojoj 81. sjednici donijela Odluku o preraspodjeli sredstava namijenjenih nižim nivoima vlasti iz tekućih grantova za općine.

Zahvaljujući Ahmedu Fatkiću, vijećniku Grada Bihaća koji je inicirao da se sredstva usmjere za realizaciju jednog infrastrukturnog projekta u Vikićima, te Irmi Fatkić koja se angažovala da do realizacije navedene inicijative i dođe,  obezbjeđena su sredstva u iznosu od 25.000,00 KM za asfaltiranje dionice puta u MZ Izačić – Vikići, krak Sušići.

Za čitaoce da pojasnimo, krak Sušići u dužini od 215,98 metara, dio je lokalnih puteva u Vikićima za koje su projektnu dokumentaciju finansirali mještani Vikića vlatitim sredstvima.

Građevinski odbor Vikići, u ime mještana, ovom prilikom zahvaljuje se Ahmedu Fatkiću na zalaganju i koordiniranoj i veoma usješnoj saradnji u vrijeme dok je bio dio vladajuće većine u Gradskom vijeću Grada Bihaća.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button