BIHAĆVikići/Izačić

Potpisan ugovor sa izvođačem radova za cestu krak Sušići

Javna ustanova Zavod za prostorno uređeje Grada Bihaća sa firmom Sany Boy d.o.o potpisala je ugovor o izvođenju radova na lokalnoj cesti u MZ Izačić, Vikići – krak Sušići.

Budući da su finansijska sredstva obezbijeđena od Vlade USK i u potpunosti operativna, tj. doznačena su na račun Grada Bihaća, početak, a i sama dinamika radova ovise samo od izvođača radova, tj. od firme Sanny Boy, a po nezvaničnim informacijama isti se očekuju ubrzo.

Vrijedi napomenuti da je Vlada Unsko-sankog kantona još na svojoj 81. sjednici donijela Odluku o preraspodjeli sredstava namijenjenih nižim nivoima vlasti iz tekućih grantova za općine.

Zahvaljujući Ahmedu Fatkiću, vijećniku Grada Bihaća koji je inicirao da se sredstva usmjere za realizaciju jednog infrastrukturnog projekta u Vikićima, te Irmi Fatkić koja se angažovala da do realizacije navedene inicijative i dođe,  obezbjeđena su sredstva u iznosu od 25.000,00 KM za asfaltiranje dionice puta u MZ Izačić – Vikići, krak Sušići.

Za čitaoce da pojasnimo, krak Sušići u dužini od 215,98 metara, dio je lokalnih puteva u Vikićima za koje su projektnu dokumentaciju finansirali mještani Vikića vlatitim sredstvima.

Građevinski odbor Vikići, u ime mještana, ovom prilikom zahvaljuje se Ahmedu Fatkiću na zalaganju i koordiniranoj i veoma usješnoj saradnji u vrijeme dok je bio dio vladajuće većine u Gradskom vijeću Grada Bihaća.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button