ReligijaVIJESTI

Podržimo naše pokrivene sestre i ne dopustimo da hidžab bude prepreka

Povodom odluke Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH o zabrani nošenja vjerskih obilježja u pravosudnim institucijama uposlenicima i strankama u pravosuđu

 

U navedenom zaključku se radi o zabrani nošenja vjerskih obilježja, za mene hidžab nije vjersko obilježje, već to smatram svojim pravom na vjeru i uvjerenje. Razmislimo malo koliko nas mogu koštati odluke drugih koje samo posmatramo i ne pokušavamo spriječiti. Zamislite sebe u situaciji da kao stranke (ne morate raditi u VSTV-u) ispred pravosudnih institucija BiH skidate marame na koje imate pravo,. Možete li zamisliti, ja ne mogu.

(Denisa Malić)

 

Traže da se borimo za bolje sutra. Da svijet ostaje na mladima. Ma malo sutra. Sve pusta priča. Hidžab ti zabranjuje islamska zemlja, država za koju su se naši najmiliji borili. I ovako nam vraćaju. Naši “muslimani “. Zato podržimo naše pokrivene sestre odazivanjem na peticiju i na skupove koji će se održati u centru Bihaća do petka (21.01.) i ne dopustimo da hidžab (marama) bude prepreka za ostvarivanje ciljeva.

Ako je pokrivanje vraćanje u srednji vijek onda je razgolićavanje vraćanje u kameno doba” Ako je razgolićavanje modernizam onda su životinje modernije od ljudi” 

-(Dr. Zakir Naik)

Povezani članci

2 komentara

  1. ma lipše je bez hidžaba vidjeti žensko pa mora i žensko osjetiti šta je život disati punim plućima čuj ti dusebrižnika za bolje sutra pokrij zenu napravi je ropkinjom i biće svijet bolji i nqama će biti bolje a ti se razgolici

  2. Selam… Hidžab je pravo žene, ne obaveza. Niko je ne može natjerati na to. Ovim zakonom se ruši osnovno pravo žene, pravo na izbor. Sami pokretač ove peticije su žene koje žele biti pokrivene i koje žele prakticirati svoju vjeru što znači da nisu natjerane i treba im dati to pravo. Samo bolesni umovi mogu dopustiti da njihove žene i kćerke budu razgolićene, nose kratke suknjice i dekolte s kojim će izgledati izazovno i tako privlačiti poglede drugih muškaraca. Ako već nisu pokrivene, neka onda bar budu pristojno obučene.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button