BihaćVijesti

Gradska uprava Bihać uključila se u akciju skupljanja pomoći mladom Aleksandru Beronji

Nakon što su učenici i nastavnici bihaćke Osnovne škole Harmani II pokrenuli humanitarnu akciju za prikupljenje sredstava neophodnih za liječenje Aleksandra Beronje, učenika devetog razreda OŠ “Harmani II” iz Bihaća, podrška je danas došla i od prvog čovjeka Bihaća, gradonačelnika Emdžada Galijaševića.

Posjetivši danas u školi mladog Aleksandra i njegove roditelje, gradonačelnik Galijašević, kazao je da se bez razmišljanja gradska uprava Bihaća uključila u akciju prikupljanja neophodnih sredstava koje bi Aleksandru omogućili dijagnosticiranje bolesti, a potom i liječenje.

„Grad Bihać i njegovi građani uvijek su spremni pokazati solidarnost i srdačnost i evo po ko zna koji put pokazali smo veliko srce i zaista velika zahvala učenicima iz Aleksandrovog razreda, njegovoj razrednici Rabiji Malkoč , direktoru škole i svima koji su ponudili pomoć kako bi se prikupilo neophodni 25.000 eura. I gradska uprava će pomoći sa 5.000 KM , a ovaj današnji dolazak iskoristiti ću da pozovem i ostale institucije i pojedince da se priključe akciji za našeg Aleksandra „- kazao je gradonačelnik Emdžad Galijašević.

Aleksandar je odličan učenik, a kako ističu roditelji, nakon pretraga koje su obavljene od strane bihaćkih ljekara, upućen je u Univerzitetski klinički centar Sarajevo gdje mu je urađen detaljni pregled i analiza krvi. Sumnja se da je riječ o Dišenovoj distrofiji koja je ustvari najteži oblik mišićne distrofije kod djece.

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button