Naši herojiSjećanja na likove i djelaVIJESTI

SJEĆANJA NA HEROJE: DANAS 24. GODIŠNJICA POGIBIJE NAŠIH VITEZOVA NA MEDENOM POLJU

Dana 14. 09. 1995. godine u oslobodilačkom pohodu ARBiH, u vojnoj operacji koja je vođena pod nazivom “Sana 95”, na Medenom polju kod Bosanskog Petrovca život je izubilo šest naših sugrađana – šest bh. heroja iz Vikića i Male Peći.

Danas se navršavaju 24. godine otkako su tog dana naši vitezovi: Mizić (Ibro) Ramo, Handanović (Ismet) Nisvet, Handanović (Munir) Šefik, Ćović (Osman) Sulejman, KeŠkić (Husein) Sahid i Kudić (Mujo) Husein za dobrobit sviju nas i naše jedine nam domovine BiH položili svoje živote.

Na nama ostaje zadužbina, moralna i ljudska obaveza da naše heroje i njihove porodice nikad ne zaboravimo, da njegujemo i baštinimo tekovine i ideje za koje oni položiše svoje živote, a to su: jedinstvena i nedjeljiva BIH uređena po mjeri svih njenih građana, naroda i narodnosti, kako bi se svi u njoj osjećali ugodno, lijepo i doživljavali je kao svoju domovinu.

U znak zahvalnosti našim herojima-vitezovima i njihovim porodicama, mještani Vikića dana 20. 11. 2010. god. u Medenom polju – Bosanski Petrovac, na mjestu pogibije podigli su i otvorili spomen obilježje.

Vječiti im rahmet i neka im bude lagan svaki grumen crne bosanske zemlje, a mi, ostajmo dosljedni u očuvanju vrijednosti i ideja za koje oni položiše svoje živote, jer to je najmanje što možemo učiniti kako bi im se barem jedan djelić odužili.

Neka ova objava ujedno bude i opomena da u buduće ne zaboravljamo ovaj značajan datum, da posjetimo ovo spomen obilježje i odamo dužnu počast i zahvalnost našim vitezovima herojima – sinovima Bosne.

Evo nekoliko fotografija sa otvora spomen obilježja u Medenom Polju – Bosanski Petrovac, 20. novembra 2010. god.

Otvor 2010

Otvor 2010


PENTAX DIGITAL CAMERA

Otvor 20. septembra 2010.


PENTAX DIGITAL CAMERA

Otvor 20. septembra 2010. 2

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button