Kud VikićiVIJESTI

FOTO: “Dani MZ Vrsta”

FOTO: “Dani MZ Vrsta”

Uz prisustvo mnogobrojnih mještana, uzvanica, predstavnika gradskih organa vlasti na čelu sa gradonačelnikom Grada Bihaća mr. sci. gospodinom Emddžadom Galijaševićem, predstavnika boraca i vjerskih službenika, Mjesna zajednica Vrsta dana 03. 04. i 05. augusta 2014. godine organizovala je manifestaciju pod nazivom “Dani MZ Vrsta”.

Bogat vjerski sadržaj u znak zahvale i podsjećanja na heroje Vrste, obilazak šehidskih mezarja, učenje fatihe i polaganje cvijeća na mezare šehida i poginulih, te bogat kulturno-zabavni program uz učešće kulturno-umjetničkih društava i estradnih umjetnika u čijim performansima i muzičkim izvedbama su svi prisutni doista mogli uživati, zatim malonogometni turnir, koji se igra u sklopu C-lige Cazin, ukratko bi bilo sve ono što je obilježilo “Dane MZ Vrsta”.

Polufinalne i finalne utakmice malonogometnog turnira su danas, čijim odigravanjem će manifestacija “Dani MZ Vrsta i zvanično biti okončana.

MNK “Vikići”, kao i KUD “Vikići” iz Vikića, uzeli su učešće i u lijepom izdanju predtavili sebe i naše naselje.

Na žalost, MNK “Vikici” nije imao sreće, ispao je u prvoj fazi takmičenja na malonogometnom turniru.

Čestitke MZ Vrsta, a posebne pohvale i za KUD “Vrsta”, na odličnoj organizaciji manifestacije i toplom dočeku svih uzvanica.

U ime KUD-a “Vikići” iz Vikića, najiskrenije se zahvaljujemo organizatorima na pozivu i srdačnoj dobrodošlici.

Evo, u prilogu pogledajte galerije fotografija, koje će vam, nadamo se, barem na trenutak dočarati atmosferu koja je proteklih dana vladala u Vrsti.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button