VIJESTIVikići/Izačić

Planirana izgradnja trotoara uz magistralnu cestu M5 kroz Izačić (FOTO)

Za stanovnike, te za djecu Izačića i Vikića koja pohađaju Osnovnu školu Izačić, uskoro bi mogao biti riješen jedan dugogodišnji problem s’ kojim se isti suočavaju.

Riječ je o sigurnosti pješaka u saobraćaju, kojom su tokom školske godine, na putu od kuće do škole, posebno pogođeni učenici.

Naime, Izačić je gusto naseljena pogranična mjesna zajednica u administrativnom sastavu Grada Bihaća, kroz koju prolazi izuzetno frekventna saobraćajnica – magistralni put M5, a zbog nepostojanja trotoara direktno je ugrožena sigurnost pješaka.

Upravo je nesigurost kretanja školske djece, a i mještana, bila razlogom koji je predsjednika Savjeta MZ Izačić – gospodina Rasima Islamovića ponukao da pokrene inicijativu koja će ići u smjeru rješavanja ovog velikog problema.

Tako je gospodin Islamović, dana 4. 11. 2015. godine, uputio akt – dopis Gradskom vijeću Bihaća s’ izričitim zahtjevom da se krene u rješavanje navedene problematike u Izačiću.

Gradsko vijeće, isti dan, na svojoj sjednici, pozitivno se odredilo prema zahtjevu te dalo podršku zahtjevu Mjesne zajednice Izačić, koji će po hitnom postupku proslijediti Federalnoj direkciji za ceste, kako bi se već naredne 2016. godine otpočelo sa realizacijom ovog, po MZ Izačić važnog projekta.

Dobar potez predsjednika Islamovića, za pohvalu; iskreno se nadamo da će i uroditi plodom te da će se pješaci u dogledno vrijeme, sigurno, bez straha po sopstvenu sigurnost moći kretati svojim naseljem.

Naslovv2

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button