BihaćVijestiVikići, Izačić

Sead Kovačević u emisiji RTV USK “Tragom sudbina” (FOTO/VIDEO)

Dana 5. 5. 2015. godine RTV USK-a u redovnom terminu emitovala je emisiju pod nazivom “Tragom sudbina” u kooj je sedmominutni prilog posvetila i našem virtouzu na fruli – Seadu Kovačeviću, poznatijem pod nadimkom Hodžin.

Sead se sviranjem na fruli bavi od malih nogu, ona je dio njegovog života i rijetko se odvaja od nje. Često je znao zasvirati sa svojim prijateljem Dilvadom FeliĆem Dadom, danas mu posebno zadovoljstvo predstavlja kada zasvira u duetu sa Fahrudinom Fahrom Bunićem – alias FAHRO BAND, kojeg izuzetno cijeni.

Sead je i veliki humanista, svirao je na mnogim humanitarnim koncertima, a posebno ističe onaj u Welsu na kojem je prikupljeno 1.800 eura za asfaltiranje puta u Vikićima. Na koncertu je učestvovao i naš sevdalija Elvis Rekić, a organizirali su ga Izet Beganović, Mehmed Mujetić i Mehmed Salkić, kojima je u pomoć pritekao Ismet Salkić, te Senad Ćejvanović sa suprugom Zejnom.

Također posebno mjesto u njegovom srcu zauzima humanitarni koncert za Emiru Sušić održan u Licenu u organizaciji iste, prethodno pomenute ekipe ojačane Kemalom Vikićem, Samirom Kovačevićem i još nekima dobrotvorima koji su pritekli u pomoć, s tim da je na ovom koncertu učestvovao i naš KUD “Vikići” Vikići

Sejad Kovacevic-Tragom sudbina 5. 5. 2015. III

U video pilozima ispod pogledajte Seadovu zanimljivu priču u kojoj je puno toga rekao o sebi, svojim Vikićima i Bosni.

Kkompletna emisija “Tragom sudbina”

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button