BIHAĆVIJESTIVikići/Izačić

Sead Kovačević u emisiji RTV USK “Tragom sudbina” (FOTO/VIDEO)

Dana 5. 5. 2015. godine RTV USK-a u redovnom terminu emitovala je emisiju pod nazivom “Tragom sudbina” u kooj je sedmominutni prilog posvetila i našem virtouzu na fruli – Seadu Kovačeviću, poznatijem pod nadimkom Hodžin.

Sead se sviranjem na fruli bavi od malih nogu, ona je dio njegovog života i rijetko se odvaja od nje. Često je znao zasvirati sa svojim prijateljem Dilvadom FeliĆem Dadom, danas mu posebno zadovoljstvo predstavlja kada zasvira u duetu sa Fahrudinom Fahrom Bunićem – alias FAHRO BAND, kojeg izuzetno cijeni.

Sead je i veliki humanista, svirao je na mnogim humanitarnim koncertima, a posebno ističe onaj u Welsu na kojem je prikupljeno 1.800 eura za asfaltiranje puta u Vikićima. Na koncertu je učestvovao i naš sevdalija Elvis Rekić, a organizirali su ga Izet Beganović, Mehmed Mujetić i Mehmed Salkić, kojima je u pomoć pritekao Ismet Salkić, te Senad Ćejvanović sa suprugom Zejnom.

Također posebno mjesto u njegovom srcu zauzima humanitarni koncert za Emiru Sušić održan u Licenu u organizaciji iste, prethodno pomenute ekipe ojačane Kemalom Vikićem, Samirom Kovačevićem i još nekima dobrotvorima koji su pritekli u pomoć, s tim da je na ovom koncertu učestvovao i naš KUD “Vikići” Vikići

Sejad Kovacevic-Tragom sudbina 5. 5. 2015. III

U video pilozima ispod pogledajte Seadovu zanimljivu priču u kojoj je puno toga rekao o sebi, svojim Vikićima i Bosni.

Kkompletna emisija “Tragom sudbina”

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button