Kultura/UmjetnostMuzikaVIJESTI

TEHVIDA (THEA) REKIĆ POZNATA KAO UMJETNICA “THEA QUEEN OF LIGHT” UVIJEK IMA POZITIVAN STAV O ŽIVOTU

Njena ljepota je u njenim toplim očima i dobrota njenog srca.

Tehvida, naša prva bosansko-hercegovačka repperica i divna umjetnica čiju kuću krase prijatelji iz cijelog svijeta .

Thea ne mjeri svoju vrijednost brojem lajkova i komentarima na društvenim mrežama. Samostalna je i živi svoj život.

Ipak, poznato je da surađuje sa stranim umjetnicima i da je često u društvu poznatih ličnosti. Danas na svom Facebook profilu postavila je fotografiju sa najpoznatijim njemačkim repperom Samy Deluxe. Moramo priznati da izgledaju perfektno . Thea ima samo riječi hvale za ovog reppera te je izjavila da su homie(prijatelji). Na njenim fotografijama i video snimcima se vidi da je naša Bosanka jako cjenjena i omiljena u društvu poznatih ličnosti. U jednom od Charity Videa naša Thea je u drustvu Lily i Boris Becker. Tu njenu ljepotu u njenim toplim očima i dobroti njenog srca prepoznala je i supruga od Boris Bekera.

sanyy-thea

Samy Deluxe – Thea Queen Of Light

(https://de.wikipedia.org/wiki/Samy_Deluxe)

lily-becker-thea

Lilly Becker & Thea Queen Of Light

(Lilly Becker je holanski Model i supruga od Boris Becker)

ko-sam-ja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naša Bišćanka pokazala je da ima styla i u njenoj pjesmi “ Ko sam ja”. U ovoj njenoj pjesmi poznati umjetnik Million Stylez dao je i svoj glas u kojoj govori “svaka čast Thea Queen Of Light”. Million Stylez koji je radio sa mnogim umjetnicima kao što su Beyoncé, Loon, Smif N Wessun, Mr. Vegas, Bunji Garlin, Lukie D, Loogaman, Alozade, J-Ro, Gentleman i sa dvojicom švedski najpoznatijih i najvećih reppera – Promoe i Ken Ring. Poznat je i po tome što je bio predgrupa od umjetnika Sean Paul, Beenie Man, Elephant Man, Ne-Yo, Fabolous, Nina Sky, Ryan Leslie, Fatman Scoop, Wayne Wonder, Mr. Vegas, T.O.K., Anthony B, Ward 21, Alozade, Zumjay i mnogih drugih. U njenoj pjesmi “Ko sam ja” takođe je dala svoj glas i Beogradanka Aleksandra Dabić

thea-dabic

Thea Queen Of Light  Million Stylez  Aleksandra Dabic

Thea je osoba koja zna da voli svoju porodicu, prijatelje, svijet oko sebe. U njenom intervjuu za klix.ba naglašava da joj je prioritet obrazovanje a po njenim statusima i intervjuima možemo zaključiti da nije ni stidljiva a ni gruba. Ona jasno i glasno izražava svoje misljenje. Kaže ono što misli i misli ono sto kaže. Ljude dijeli samo na loše i dobre.

tehvida-thea-rekic

Tehvida ( Thea Rekić) izrazito je senzibilizirana za humanitarni rad. Svojim nesebičnim radom, trudom i zalaganjem, pomaže druge, doprinosi zajednici i stvara sve one vrijednosti koje su potrebne svakoj zemlji . Poznata je po tome da čini herojske poduhvate kako bi spasila nečiji život, ne razmišljajući o svom . Često daje svoj glas u vezi politike, protiv kriminala i korupcije. Svaka njena pjesma ima pozitivnu poruku sa kojima širi ljubav ili poziva na buđenje. Saosjeća se sa svim osobama gladnim ljubavi, poštovanja, zdravlja, obilja, pravde.

tehvida-thea-rekic-2

Tehvida (Thea) Rekic

Thea nije imala lak život ali je uvjek zračila pozitivnom energijom i rado je ulijevala svoju energiju drugima. Ona voli i putuje cijelim svijetom, upoznaje razne kulture i kako kaže, ne želi prestati da uči, jer ako prestane da uči, prestala je i da živi. Njena porodica je jako bunt od Bosanaca, Australaca, Njemaca, Azijata… a njena vjera je “LJUBAV”

thea-5

Ovdje ćemo izdvojiti neke njene statuses sa društvenih mreža:

Moja vjera je LJUBAV”

Svemir je veliko energetsko polje, svi smo mi u njemu povezani”

Svi smo mi sestre i braca “

Samo ljubav može spasiti ovaj svijet”

Izdvojili smo i neke njene  komentare:

“Pa pa paparaziii … možete me voljeti, možete me mrziti – sve jedno mi je – Ja vjerujem u Ljubav! ”

thea-6

“Thea Queen Of Light ( Pa pa paparazzi – Moja vjera se zove “ Ljubav”)”


Ko sam ja…

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button