MuzikaVideoVIJESTI

Upoznajte Elvina Elija Čavkića – momka koji je muzičkom izvedbom rasplakao Šabana Šaulića

Svako od nas ima svoje životne snove koje nastoji ostvariti. Neko to uspije, neko se na tom putu spotakne, a sam put do ostvarenja istih nerijetko zna biti i trnovit i težak. Pored volje, želje, rada, truda, znoja, talenta i zacrtanog cilja, potrebno je imati i zrno sreće kako bi se sve kockice posložile onako kako treba te uspješno stiglo do cilja.

Elvin Eli Čavkić nesumnjivo je jedan vanserijski muzički talenat sa izuzetnim vokalom, posebnom bojom glasa i ogromnim glasovnim mogućnostim, koji uspještno traži svoje mjesto pod muzičkim nebom.

Osamnaestogodišnjem Eliju se sve posložilo baš onako kako treba, ovaj momak lagano korača trasom koja vodi ka ispunjavanju životnih snova koje bi svaki osamnaestogodišnjak samo poželjeti mogao.

Elvin Eli Čavkić na sceni
Elvin Eli Čavkić na sceni

Ali, ništa nije slučajno i bez razloga, pa ni Elijevo učeće u srbijankom kultnom muzičkom šouu “ZVEZDE GRANDA” iza kojeg stoji rad, trud i znoj, te podrška porodice i prijatelja, a u kojem je osvjetlao obraz Bišćanima kao i cijeloj BiH naciji.

Nije mala stvar izboriti se za učešće u “ZVEZDAMA GRANDA”, a kamo li svojim učešćem impresionirati stručni žiri i publiku, te još natjerati suze legendi narodne muzike – Šabanu Šauliću, kao što je to fantastičnom izvedbom pjesme “Otac” učinio Eli Čavkić.

Nikome to do sad’, osim Eliju, nije pošlo za rukom, priznao je to i sam Šaban Šaulić – “kralj” narodne muzike.

Kao što smo već rekli, ništa nije slučajno i bez razloga. Ovom momku iz bihaćkog naselja Kamenica muzika i pjesma srcu su prirasli još u danima djetinjstva.

A kako i ne bi kada pjesma, harmonika i gitara u široj Elijevoj porodici zauzimaju posebno mjesto i dio su njihove tradicije:

Bajo i Selma Čavkić - Elijevi roditelji
Bajo i Selma Čavkić – Elijevi roditelji

– Elijev tata Bajo Čavkić nadaleko je poznati harmonikaš, muzikom se bavi od djetinjstva, i danas aktivno nastupa sa svojim bendom, a vlasnik je i muzičkog produkcijskog studija “BESTON”,

– Selma Čavkić – Elijeva mama, popularna i afirmisana je interpretatorica narodne muzike i sevdaha, nama svima dobro poznata, prava zvijezda estradne scene,

– Denjo Čavkić – Elijev stric, nekad svirao gitaru u više bendova, danas stručnjak za multimediju i vlasnik video audio produkcijske kuće “VISION”,

– Ekrem Hurum Čavkić – stariji Elijev stric, također iskusni harmonikaš, koji se od harmonike dugi niz godina nije odvajao.

Bez obzira kako Eli okonča učešće u “ZVEZDAMA GRANDA”, on je već zvijezda, on će i dalje svoj put pločati uspjesima, pred njim je svijetla i blistava karijera.

Web portal Vikici.net Eliju iskreno i od srca želi da na tom putu ne posustane, te da istraje u svom naumu, naravno i da bude pobjednik u “ZVEZDAMA GRANDA”.

Neka te sreća prati momčino, ponosu našeg Bihaća, Krajine i cijele BiH!

Elvin Čavkić – Otac

Verujjem, u ljubav, Ciganka mala

Povezani članci

2 komentara

  1. Hvala Suade, trudimo se i stojimo Vam na raspolaganju; sugestije, prijedlozi, ideje pa i kritike uvjeg dobro dođu i pomažu nam da budemo objektivniji, a dobar su nam putokaz i smjernice za rad na razvoju portala…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button