UPRKOS TEŠKIM UVJETIMA NASTAVLJENI RADOVI NA PRIPREMAMA ZA SKOKOVE U VIKIĆIMA

Današnje intenzivne snježne padavine donijele su 40-ak centimetara novog snijega, međutim, nisu spriječile organizatore Skijaških skokova “Vikići 2018” u nastavku radova na spustnoj stazi, skakaoni, te suterenu, kako bi sve bilo spremno za subotnji okršaj.

Puni entuzijazma, iako u jako teškim uvjetima, momci uključeni u organizaciju danas su definitivno uredili i osposobili kompletnu spustnu stazu, improvizovali skakaonu, koju će sutra još dograditi i dovesti na mjeru kako bi ista zadovoljila, pa i premašila, normu i standard svojih prethodnica.

Slijedi uređenje parking prostora, startnog mjesta, suterena za posjetioce, izgradnja bifea, wc-a…

Dakle, pred momcima je još puno obaveza, mnogo radnih zadataka, ali, s obzirom na entuzijazam koji vlada među njima, ne bi se moglo reći da im to sve teško pada.

Sponzori i donatori dobro su došli, do sada se odazvao Sportski savez USK, pa bujrum.

Ukoliko neko želi pomoći, kako radom, tako i financijski, može pozvati na tel. br. +387 6203 9892, dobit će sve potrebne informacije.

Povodom održavanja Skijaških skokova “Vikići 2018” danas su na RTV USK gostovali članovi organizacionog odbora ove atraktivne i veoma popularne manifestacije. Video prilog objavit ćemo u narednom članku.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.