VIJESTIVjerovali ili ne

VIKIĆI: VANDALIZAM ZA OSUDU, UNIŠTEN GOL NA IGRALIŠTU PODRUČNE ŠKOLE

Neljudski čin, vandalizam, kriminal, brezobrazluk, odsustvo razuma… kako li već čovjek da nazove uništavanje društvene imovine, u ovom slučaju školske, koja nam svima služi i stoji na raspolaganju, posebno našim osnovcima, a i mlađoj populaciji – omladini.

Može li ovako nešto napraviti normalan ljudski um i razumno biće?

Naime, jučer su učenici i nastavno osoblje Područne škole Vikići, prilikom dolaska na redovno održavanje nastave, ostali zaprepašteni i zatečeni vandalskim činom nepoznatih počinilaca, koji su, ko zna iz kojih razloga, u potpunosti uništili jedan gol na školskom igralištu.

Policija je bila na licu mjesta, izvršila uviđaj i traga za počiniocima, međutim, moramo se svi uključiti u potragu i pomoći da se počinioci što brže otkriju.

Stoga, molimo vas cijenjeni mještani, i sviju vas koji imate bilo kakvih spoznaja o tome ko bi mogao biti izvršioc ovog neljudskog djela, da informacije proslijedite nastavnom osoblju – učiteljicama škole u Vikićima, direktorici centralne škole na Kamenici ili pak policiji.

Ovakav gnusan i neodgovoran čin uništavanja školse imovine za svaku je osudu, a dužnost svih nas je da se borimo protiv ovakvih i sličnih neljudskih djela, te damo svoj doprinos u sprečavanju i onemogućavanju istih.

Iskreno se nadamo da će počinioci biti brzo otkriveni.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button