LG VikićiVijesti

Da li je LG Vikići, kako kažu, najtrofejnija, ne znamo, sa sigurnošću znamo da ražanj kod njih nikad ne miruje

Lovnu sezonu uvijek otpočnu, a i okončaju, veoma uspješno. Mnogi su skloni reći da su jedna od najtrofejnijih lovačkih grupa koje djeluju u sklopu Lovačkog društva Bihać.

Lovačka grupa Vikić i ovogodišnju lovnu sezonu otpočela je sa bogatim ulovom. Gotovo svakog vikenda ustrijele ponekog kapitalca, a nerijetko ih se na njihov nišan upeca i više komada. Bilo kako bilo, bez plijena se ova lovačka družina rijetko kada vraća kući.

Da su uspješni u lovu to je puka činjenica, međutim, koliko god bili dobri strijelci, čini nam se da su još bolji organizatori dobrog druženja i uživanja u prirodi čerkezovačkog krajolika gdje su sagradili pravu oazu za odmor, prekrasnu lovačku kuću, gotovo sa svom popratnom infrastrukturom.

Rijetko koji vikend prođe a da ova ekipa u Čerkezovcu ne okrene “janjca” na ražnju, a dalji slijed događaja je poznat, tako da nam se teško odrediti, jesu li uspješniji u ulovu divljači ili u ulovu jagnjadi.

U svakom slučaju, vrijeme nikad ne trače džaba, znaju kako ga na najbolji način utrošiti.

Bravo momci, samo uživajte, a vama cijenjeni posjetioci portala, u prilogu donosimo nekoliko lijepih fotografija ove vrijedne lovačke grupe.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button