Lg VikićiVIJESTI

Da li je LG Vikići, kako kažu, najtrofejnija, ne znamo, sa sigurnošću znamo da ražanj kod njih nikad ne miruje

Lovnu sezonu uvijek otpočnu, a i okončaju, veoma uspješno. Mnogi su skloni reći da su jedna od najtrofejnijih lovačkih grupa koje djeluju u sklopu Lovačkog društva Bihać.

Lovačka grupa Vikić i ovogodišnju lovnu sezonu otpočela je sa bogatim ulovom. Gotovo svakog vikenda ustrijele ponekog kapitalca, a nerijetko ih se na njihov nišan upeca i više komada. Bilo kako bilo, bez plijena se ova lovačka družina rijetko kada vraća kući.

Da su uspješni u lovu to je puka činjenica, međutim, koliko god bili dobri strijelci, čini nam se da su još bolji organizatori dobrog druženja i uživanja u prirodi čerkezovačkog krajolika gdje su sagradili pravu oazu za odmor, prekrasnu lovačku kuću, gotovo sa svom popratnom infrastrukturom.

Rijetko koji vikend prođe a da ova ekipa u Čerkezovcu ne okrene “janjca” na ražnju, a dalji slijed događaja je poznat, tako da nam se teško odrediti, jesu li uspješniji u ulovu divljači ili u ulovu jagnjadi.

U svakom slučaju, vrijeme nikad ne trače džaba, znaju kako ga na najbolji način utrošiti.

Bravo momci, samo uživajte, a vama cijenjeni posjetioci portala, u prilogu donosimo nekoliko lijepih fotografija ove vrijedne lovačke grupe.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button