BihaćPolitikaVijestiVikići, Izačić

Zijad Vikić kandidat “Nezavisnog demokratskog iskoraka” za Gradsko vijeće Bihaća

Mjesna zajednica Izačić dobila je još jednog kanidata za Gradsko vijeće Bihać na predstojećim lokalnim izborima za gradska i općinska vijeća, gradonačelnike i načelnike općina u BiH, koji će se održati u nedjelju 2. oktobra 2016. godine.

Zijad Vikić iz Čavnika – Vikići, aktualni član Savjeta Mjesne zajednice Izačić, kandidat je novoosnovane stranke “Nezavisni demokratski iskorak” za Gradsko vijeće Bihaća. Zijad se na kandidacijskoj listi nalazi pod rednim brojem 4.

Osnivač i predsjednik “Nezavisnog demokratskog iskoraka” je gospodin Nijaz Čaušević – aktualni gradski vijećnik, koji je ujedno i kandidat stranke za gradonačelnika Grada Bihaća na predstojećim izborima. Čaušević je demobilisani borac, ranjavan dva puta i dobitnik ratnog priznanja “Srebreni štit”.

Sretno Zijade, želimo ti uspjeh i ulazak u Gradsko Vijeće, gospodinu Čauševiću također, sretno!

Prema uputstvu o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti Centralne izborne komisije BiH, zvanično podnošenje kandidatskih lista počinje već od naredne sedmice, tačnije od 22. juna i traje do 04. jula, dok konačna ovjera traje do 29. jula a koja će i zvanično potvrditi kandidate.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button