BihaćSportVijesti

Košarkaši KIK Una Sana iz Bihaća dobili četvoro novih kolica

Jedan od uspješnih sportskih kolektiva koji godinama ostvaruje odlične rezultate, KIK Una Sana iz Bihaća, u godini u kojoj obilježava 20.godina postojanja,dobio je vrijednu donaciju iz kantonalnog budžeta. Naime , Samir Veladžić, poslanik u Skupštini USK-a uložio je amandman u ovogodišnjem Budžetu USK-a kojeg je prihvatila Vlada i Skupština USK-a i odobrila 40.000 KM za nabavku četvoro kolica za košarkaše KIK Una Sana. Tim povodom danas je u Bihaću u prisustvu igrača KIK Una Sane, kantonalnog poslanika Samira Veladžića, Alije Durakovića, direktora firme Bauerfeind i Emdžada Galijaševića, gradonačelnika Bihaća, upriličena svečana dodijela najsavremenijih kolica za košarku u kolicima.

Prema riječima Samira Veladžića, poslanika u Skupštini USK-a, tokom posjete KIK Una Sani i na zahtjev košarkaša koji su do sada sedam puta bili državni prvaci, uvidio je da je neophodna nova oprema košarkašima u kolicima , te je , dodaje , predložio je amandman Vladi i Skupštini USK-a da se obezbijede sredstva za nabavku četvoro kolica.

“Hvala članovima Vlade USK-a i poslanicima u Skupštini USK-a koji su podržali moj amandman i danas smo evo u prilici da uručimo nova kolica zahvaljujući kojima sada ovaj klub ima sedam novih kolica”- kazao je Veladžić.

Podršku nabavci novih kolica dala je i firma Bauerfeind,koja se odrekla 10.000 Km prilikom nabavke kolica i na taj način doprinijela da se košarkaška kolica nabave košarkašima KIK Una Sana. Također, danas je potpisan i ugovor o sponzorstvu firme Bauerfeind i KIK Una Sana.

Podršku radu KIK Una Sana u protekle tri godine dala je i gradska uprava Bihaća kroz podršku odlasku na Evropsko prvenstvo , te nabavku dvoje kolica za košarkaše. I ove godine, ističe gradonačelnik Galijašević grad Bihać osigurao je 12.000 KM za takmičenje KIK Una Sana u 2016.godini.

“ Košarkaši KIK Una Sana pokazali su kako se upornošću, odricanjem i voljom mogu ostvariti zapaženi sportski rezultati već dugi niz godina i zato ćemo uvijek biti na raspolaganju ovim vrijednim sportašima i radovati se njihovim pobjedama i uspjesima “- kazao je gradonačelnik Galijašević.

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button