BIHAĆVIJESTI

BIŠĆE DANAS

Decembar 23. ovosvjetovne 2018. godine. Ponedjeljak, prohladan zimsski dan u Bihaću s’ prosječnom cjelodnevnom temperaturom ispod 0 stepena C. Mnogi će reći, idealan dan i dobar razlog da se ostane u kući, da se u toplini doma, uz pucketanje i plamene jezičke furune te predenje kućnog mačora, uživa u dobroj knjizi ili nekom bestseleru.

Oni drugi, skloniji vođenju zdravog, izbalansiranog načina života, koji drže do svakodnevnog izlaska i dvosatne šetnje, pak, knjigu i uživanje u toplini doma ostavit će za večenje sate, a dan iskoristiti kako bi što duže ostali na svježem zraku.

I jedni i drugi imaju “valjane” teorije za svoj stil i način života. Nekad su ovi drugi bili brojniji, danas su, nažalost, oni prvi, što se dade vidjeti i na fotografijama našeg Bišća, poluprazne ili prazne su ulice, trpe, iako su prednovogodišnji dani, iz topli sobičaka “izvlači” se, izgleda, samo onaj ko mora.

Neka druga su vremena, neka druga kultura življenja, a doskora, sve je bilo mnogo drugačije, mnogo privlačnije, ulice su bile življe, a korzo je “živjelo” cijelog dana i tijesno bilo…

Hvala našem fotografu Emrahu Beganoviću na ovih nekoliko lijepih fotografija što ih zabilježi danas i podijeli sa nama.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button