ŠTRAPARIJADAVijesti

Čovjek koji pomjera granice, zbližava ljude, širi pozitivnu energiju… – dobro došli na 13. štraparijadu…

Sat je počeo otkucavati. Bliži se veliki spektakl. Sudar giganata, najjačih štrapara regiona koji žele krunu najboljeg ponijeti već sa prve ovogodišnje, a 13. međunarodne štraparijade “Izačić 2019”, je na pragu.

Dobro došli na Karaulu kod Samira Aličića, jednu on najčuvenijih i najuređenjih arena.

ŠTRAPARIJADE SU TRENUTNO JEDAN OD NAJATRAKTIVNIJIH DOGAĐAJA U BIH, A EVO ZAŠTO SAMIR ALIČIĆ I ŠTRAPARI ZASLUŽUJU VIŠE, AKO NE I POSEBNU MEDIJSKU PAŽNjU I POŠTOVANJE…

Razloga je mnogo, a neke (samo dio) evo navodimo u prilogu ispod:

– Zato jer Samir Aličić i štrapari ne poznaju, stran im je i gnušaju se jezika mržnje; druženje, sklapanje novih prijateljstava i širenje ljubavi prema ovom sve popularnijem konjičkom sportu, njihov je imperativ.

– Zato što Samir Aličić i štrapari odrađuju posao za koji su oni (političari) zaduženi i dobro plaćeni a ne znaju ili neće, a to je vraćanje povjerenja među bh. građanima i narodima.

– Zato što Samir Aličić i štrapari podjednako vole: Banju Luku i Bihać, Mrkonjić i B. Krupu, Čelić i Cazin, Drinić i Rujnicu…

– Zato što Samir Aličić i štrapari na jednom mjestu uspiju okupiti nekoliko hiljada ljubitelja štrapanja sa područja cijele Bosne i Hercegovine i iz regiona.

– Zato što su Samir Aličić i štrapari danas (pogotovo u kontekstu ovog “silovanja” medijskog prostora i kompletnog bh. javnog diskursa, kao i zdravog razuma) jedna od rijetkih svijetlih tačaka sumornog bh. društva i stvarnosti.

– Zato što Samir i štrapari nisu robovi učmale dnevne populističke politike, niti bilo kakvih predrasuda; djeluju samostalno i neumorno koračaju putem druženja, zbližavanja ljudi i popularizacije štrapanja kao konjičke sportske discipline.

– I ono, čini nam se najbitnije, od svih političara zajedno imaju jasniju vizijui kako treba izgledati bh društvo

Mnogo sreće i uspjeha u narednom periodu VAM želimo, istrajte na tom putu cijenjeni štrapari.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button