ŠTRAPARIJADAVijesti

Čovjek koji pomjera granice, zbližava ljude, širi pozitivnu energiju… – dobro došli na 13. štraparijadu…

Sat je počeo otkucavati. Bliži se veliki spektakl. Sudar giganata, najjačih štrapara regiona koji žele krunu najboljeg ponijeti već sa prve ovogodišnje, a 13. međunarodne štraparijade “Izačić 2019”, je na pragu.

Dobro došli na Karaulu kod Samira Aličića, jednu on najčuvenijih i najuređenjih arena.

EVO ZAŠTO SAMIR ALIČIĆ I ŠTRAPARI ZASLUŽUJU VIŠE MEDIJSKE PAŽNJE I POŠTOVANJA…

Razloga je mnogo, a neke (samo dio) evo navodimo u prilogu ispod

– Zato jer Samir Aličić i štrapari ne poznaju, stran im je i gnušaju se jezika mržnje; druženje, sklapanje novih prijateljstava i širenje ljubavi prema ovom sve popularnijem konjičkom sportu njihov je imperativ.

– Zato što Samir Aličić i štrapari besplatno odrađuju posao za koji su oni (političari) zaduženi i plaćeni, a to je, vraćanje povjerenja i širenje pozitivnih vibracija među bh. građanima i narodima.

– Zato što Samir Aličić i štrapari podjednako vole: Banju Luku i Bihać, Mrkonjić i B. Krupu, Čelić i Cazin, Drnić i Rujnica…

– Zato što Samir Aličić i štrapari na jednom mjestu uuspiju okupiti nekoliko hiljada ljubitelja štrapanja sa područja cijele Bosne i Hercegovine i regiona.

– Zato što su Samir Aličić i štrapari danas (pogotovo u kontekstu ovog predizbornog silovanja zdravog razuma) jedna od rijetkih svijetlih tačaka bh. društva.

– Zato što Samir i štrapari nisu robovi učmale dnevne politike, niti bilo kakvih predrasuda, djeluju samostalno i neumorno koračaju putem druženja, zbližavanja ljudi i popularizacije štrapanja kao konjičke sportske discipline.

Želimo im mnogo sreće i uspjeha, te da na tom putu istraju.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button