ŠtraparijadaVIJESTI

Čovjek koji pomjera granice, zbližava ljude, širi pozitivnu energiju… – dobro došli na 13. štraparijadu…

Sat je počeo otkucavati. Bliži se veliki spektakl. Sudar giganata, najjačih štrapara regiona koji žele krunu najboljeg ponijeti već sa prve ovogodišnje, a 13. međunarodne štraparijade “Izačić 2019”, je na pragu.

Dobro došli na Karaulu kod Samira Aličića, jednu on najčuvenijih i najuređenjih arena.

ŠTRAPARIJADE SU TRENUTNO JEDAN OD NAJATRAKTIVNIJIH DOGAĐAJA U BIH, A EVO ZAŠTO SAMIR ALIČIĆ I ŠTRAPARI ZASLUŽUJU VIŠE, AKO NE I POSEBNU MEDIJSKU PAŽNjU I POŠTOVANJE…

Razloga je mnogo, a neke (samo dio) evo navodimo u prilogu ispod:

– Zato jer Samir Aličić i štrapari ne poznaju, stran im je i gnušaju se jezika mržnje; druženje, sklapanje novih prijateljstava i širenje ljubavi prema ovom sve popularnijem konjičkom sportu, njihov je imperativ.

– Zato što Samir Aličić i štrapari odrađuju posao za koji su oni (političari) zaduženi i dobro plaćeni a ne znaju ili neće, a to je vraćanje povjerenja među bh. građanima i narodima.

– Zato što Samir Aličić i štrapari podjednako vole: Banju Luku i Bihać, Mrkonjić i B. Krupu, Čelić i Cazin, Drinić i Rujnicu…

– Zato što Samir Aličić i štrapari na jednom mjestu uspiju okupiti nekoliko hiljada ljubitelja štrapanja sa područja cijele Bosne i Hercegovine i iz regiona.

– Zato što su Samir Aličić i štrapari danas (pogotovo u kontekstu ovog “silovanja” medijskog prostora i kompletnog bh. javnog diskursa, kao i zdravog razuma) jedna od rijetkih svijetlih tačaka sumornog bh. društva i stvarnosti.

– Zato što Samir i štrapari nisu robovi učmale dnevne populističke politike, niti bilo kakvih predrasuda; djeluju samostalno i neumorno koračaju putem druženja, zbližavanja ljudi i popularizacije štrapanja kao konjičke sportske discipline.

– I ono, čini nam se najbitnije, od svih političara zajedno imaju jasniju vizijui kako treba izgledati bh društvo

Mnogo sreće i uspjeha u narednom periodu VAM želimo, istrajte na tom putu cijenjeni štrapari.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button