Humanost na djeluMZ IZAČIĆVijestiVikići, Izačić

VIKIĆI: POMOZIMO ADELU I EMIRI JALALI DA IZGRADE SVOJ DOM

Iranac Adel Jalali i naša mještanka Emira, koji su odnedavno u braku, uz pomoć dobrih ljudi, otprilike prije mjesec dana, započeli izgradnju vlastite kuće

Adel je po zanimanju profesor agronomije, u Iranu je izgubio sve, željeni cilj mu je bio neka država u EU, međutim, sudbina je htjela da Adel s 12-godišnjim sinom novi život započne u Vikićima, gdje vrijedi za marljiva čovjeka, a Vikićani su ga prihvatili kao svog rođenog, domaćeg.

Mještanka Vikića, Mira Prica, po izuzetno povoljnoj cijeni, prodala je Adelu plac za izgradnju kuće, a odmah potom komšije su pokrenule akciju kako bi novčanim prilozima pomogli da Adel – Adil i Emira što prije ostvare svoj životni san i dobiju krov nad glavom.

Ne čekajući i ništa ne prepuštajući slučaju, Adel i Emira odmah su se latili posla. Uspjeli su, uz pomoć dobrih ljudi, izbetonirati temelje i kontra ploču za svoju kuću, a za nastavak radova i dalje im je potrebna finansijska podrška, za koju mještani kažu da ne smije i neće izostati.

Akciju na prikupljanju finansijskih sredstava za pomć Adeli i Emiri vodi Edin Sušić, pa ko je voljan i želi pomoći, istom se može obratiti putem Facebook profila i Mesendžera na ime Edin Senita Susic Susic.

Po vlastitoj mogućnosti i želji, BUJRUM DOBRI LJUDI, pomognimo ovoj vrijednoj porodici koja želi da osjeti toplinu vlastitog doma kao i svi drugi ljudi.

Neka im je sa srećom.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button