MuzikaVijesti

GLAS KOJI BI TRIJEZNA OPIO A PIJANA PROBUDIO: Hamdija Sulić – Srdo moja…

Sevdah (sevdalinka) ne predstavlja samo jedinstven narodni muzički izričaj u Bosni i Hercegovini, niti samo puku bosanku tradicionalnu gradsku ljubavnu pjesmu, sevdah je mnogo više od toga – danas je sevdah umjetnost koja se izučava na mnogim svjetskim muzičkim akademijama, a na našem i prostoru u okruženju postao je mjerilo i standard kojm se određuje kvalitet glasovnih mogućnosti interpretatora i vokalnih solista na estradnoj sceni.

Kod nas je sevdah “način življenja”, ko nije u stanju sevdalinku otpjevati, taj nema šta na estradno sceni da traži, mišljenje je mnogih strastvenih zaljublenika u muziku.

Hamdija Sulić iz Izačića jedan je od rijetkih sevdalija koji svojom interpretacijom i izuzetno moćnim i prefinjenim glasom sevdalinci daje posebnu dimenziju.

Sulićeve interpretacije čovjeka jednostavno ostavjaju bez daha i malo je pjevča, ako ih uopće i ima, koji se mogu pohvaliti ovakvim vokalnim sposobnostima.

Nedavno je u studio MUSIC BESTON snimio CD sa šest obrađeni kultnih sevdalinki, o čemu ćemo pisati drugom prilikom,  a za sada vam predstavljamo Sulićevu izvedbu uživo, bez posebne opreme i običnim pametnim telefonom snimanu, također kultnu numeru – “Srdo moja”, pa procijenite sami o kakvoj muzičkoj veličini se radi.

Uživajte!

 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button