BIHAĆObrazovanjeVIJESTI

Grad Bihać obezbijedio preko 550 poklon paketa bihaćkim prvačićima (danas uručeni prvačićima Izačića i Vikića)

Pakete prvačićima Izačića (15 paketa) i Vikića (17. paketa) danas je uručio predsjednik Savjeta MZ Izačić – gospodin Rasim Mila Islamović

Tradicionalno, sa početkom nove školske godine mr.sci.Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća, zajedno sa predsjedavajućim i vijećnicima Gradskog vijeća Bihać i predsjednicima Savjeta mjesnih zajednica jučer je obišao bihaćke osnovne škole i prvačićima uručio poklon paket školskog pribora. I ove godine grad Bihać obezbijedio je 550 poklon paketića školskog pribora za sve bihaćke prvačiće koji će tokom dana dobiti dar grada Bihaća za početak školovanja.

Istaknuvši da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija svakog društva, gradonačelnik Galijašević istakao je da će grad Bihać i ove godine nastaviti sufinancirati prijevoz srednjoškolaca, osigurati poklon pakete prvačićima , te nastaviti shodno svojim mogućnostima uređenje i saniranje bihaćkih osnovnih i srednjih škola.

“ Nažalost ove godine imamo manje upisanih prvačića i to je problem s kojim se svi nivoi vlasti u BiH moraju uhvatiti u koštac. No bez obzira na problem i ove godine smo obezbijedili paketiće za naše prvačiće i to je sada tradicija s kojom šaljemo poruku da ova djeca i nastavnici nisu zaboravljeni “- kazao je gradonačelnik Galijašević.

Grad Bihać

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button