BIHAĆTurizamUSKVIJESTI

Grad Bihać podržao manifestaciju “Rotary kanjon”

Gradska uprava Bihaća podržala je još jednu zanimljivu turističku promociju Bihaća i rijeke Une koja je jutrošnjim startom ispred hotela Sedra napravila prvi korak u turističkoj afirmaciji kanjona Une od Bihaća do Bosanske Krupe. Naime, u organizaciji Rotary cluba Bihać i podršku grada Bihaća i Vlade USK-a održana je jedinstvena manifestacija pod nazivom “Rotary kanjon”koja za cilj ima promovisati prirodne ljepote rijeke Une i Grmuškog kanjona.

“Još jedna dobra ideja za promociju našeg grada danas je napravila svoj prvi korak i ovakve i slične manifestacije uvijek ćemo podržati. Rotay Kanjon je posebna manifestacija jer treba da inicira problem oko zatvaranja puta kroz kanjon i njegovog stavljanja u turističku funkciju. Imamo obećanja da će Vlada F BiH krenuti u završetak izgradnje puta preko Grmuško-srbljanskog platoa prema Bosanskoj Krupi i kada ovaj projekat riješimo, onda put kroz kanjon tek dobija na turističkoj važnosti “- kazao je gradonačelnik Galijašević.

Projekt “Rotari kanjon” održan je na potezu hotel Sedra –Bosanska Krupa , a učesnici su dionicu uz rijeku Unu prošli biciklima, kočijama, šetajući ili trčeći.

Grad Bihać

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button