BIHAĆVIJESTIVikići/Izačić

GRAD BIHAĆ: U tokuradovi na postavljanju nove te zamjena stare rasvjete LED rasvjetom

Postavljanje nove rasvjete u Novom naselju (Ribić) i zamjena dotrajale rasvjete LED rasvjetom u ulici Metereološka

Protekle sedmice u ulici Metereološka pod nadzorom JU Zavod za prostorno uređenje Grada Bihaća izvršena je zamjena 53 stara rasvjetna tijela, novim LED rasvjetnim tijelima što je prvi slučaj uvođenja novog, energetski učinkovitog osvjetljenja u gradu Bihaću, a u toku je i postavljanje nekoliko bandera za osvjetljavanje trim staze u Borićima koja bi u skorijem periodu, zajedno sa Partizanskim grobljem, trebala biti i kompletno obnovljena.

U toku i su radovi na uvođenju ulične rasvjete u Novom naselju u Ribiću, gdje ranije ista nije postojala. Sa 32 AB stuba i LED rasvjetna tijela, Novo naselje će po prvi puti dobiti rasvjetu.

Aktivnosti na uvođenju rasvjete, tamo gdje je ranije nije bilo, u naseljima Čekrlije, Donji Srbljani, Golubić, Lalići – Izačić, Račić, nastavit će se u narednim danima, a zamjena stare rasvjete LED rasvetom bit će izvršena i u naseljima Luke i Zavalje, te pograničnim područjima u mjesnoj zajednici Izačić, u naseljima Čavnik, Vikići i Muslići.

U drugoj fazi, nakon novogodišnjih praznika slijedi zamjena dotrajalih metalnih stubova i javne rasvjete u centru grada, a na aktivnostima modernizacije javne rasvjete na području grada Bihaća nastavit će se i tokom naredne godine.

FOTO: Danas i na Čavniku  radno

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button