VIJESTIVikići/Izačić

U VIKIĆIMA POSTAVLJENO 50 NOVIH LED RASVJETNIH TIJELA… (FOTO)

Pod upravom i nadzorom JU Zavod za prostorno uređenje Grada Bihaća jučer je u Vikićima postavljeno 50 novih LED rasvjetnih tijela.

Riječ je o modernoj uličnoj rasvjeti, koju, u odnosu na dosadašnju zastarjelu rasvjetu, karakteriše veća ekonomičnost te višestruka ušteda električne energije.

LED rasvjetna tijela su postavljena na betonske stubove niskonaponske električne mreže počevši od kuće Mile Price, završno sa kućom Alage Škrgića, s tim da će se, prema još nezvaničnim informacijama, postavljanje LED rasvjetnih tijela nastaviti dalje, na Čavnik, te da će ista biti implementirana na sve betonske stubove niskonaponske električne mreže.

Posebno valja naglasiti da je 5 rasvjetnih tijela postavljeno na betonske stubove u sporednom slijepom putu koji vodi u pravcu Fikreta Sušića, te 10 rasvjetnih tijela na stubove u sporednom slijepom putu prema Brini.

Gradski vijećnik Ahmed Fatkić, Vikićanin po rođenju, veliki prijatelj i čovjek koji i vlastitim novčanim sredstvima pomaže neke projekte u svom rodnom mjestu, u društvu još jednog radoholičara i humaniste, Mehmeda Mujetića, danas je i obišao navedene trase.

Usput su zabilježili i nekoliko fotografija sa terena koje, evo, rado dijelimo sa vama.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button