ObrazovanjeVijesti

Gradonačelnik Fazlić ugostio članove ekipe “Malac genijalac Bihać”, osvajače tri medalje na Olimpijadi u mentalnoj aritmetici

Nakon nedavnog učešća na međunarodnom takmičenju – Olimpijadi u mentalnoj aritmetici koja se održavala u Beogradu, članovi ekipe “Malac genijalac Bihać”, koja je osvojila tri medalje – jedno zlato i dvije bronze, zajedno sa svojim nastavnikom Mirzom Saračevićem posjetili su Gradsku upravu Bihać.

Mladi učenici bihaćkom gradonačelniku Šuhretu Fazliću prenijeli su utiske sa nastupa u Beogradu, te pokazali zašto su zasluženo osvojili tri medalje i u konkurenciji 1.200 učesnika iz 15 zemalja, pokazali da je Bihać u evropskom vrhu kada je u pitanju mentalna aritmetika.

„ Čestitam profesoru Saračeviću i svim učenicima i njihovim roditeljima koji su pokazali da u našem gradu žive i vrijedno se školuju pravi mali genijalci koji, iako mladi, pokazuju zavidno znanje u matematici i oni su potvrda da će Bihać i u narednim godinama biti rasadnik znanja i vještina u svim oblastima društva“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

U mentalnom dijelu takmičenja, zlato je osvojio Faris Mahmutović uzrast do 10. godina, a bronzu Alina Islamović uzrast do 8. godina koja je i u pismenom dijelu takmičenja osvojila brozanu medalju. Cijela ekipa bihaćkih genijalaca (Faris, Alem, Tajra, Orhan, Faruk, Alina i Nedin) ove godine imala briljantan uspjeh i u svakoj kategoriji takmičenja su imali super finaliste(top deset učenika).

U ekipnom plasmanu Bosna i Hercegovina je ostvarila izuzetan uspjeh u čemu veliku ulogu imaju naši bihaćki genijalci. U mentalnom računanju 25 školica iz Bosne i Hercegovine je osvojilo 2 zlata, 3 srebra i 4 bronze, od čega je jedno zlato i jedna bronza iz Bihaća.

„Hvala gradonačelniku na prijemu i podršci i uvjereni smo da ćemo već slijedeće godine na istom takmičenju osvojiti daleko više medalja za naš grad i državu Bosnu i Hercegovinu“ – kazao je profesor Saračević.

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button