ObrazovanjeVIJESTI

Gradonačelnik Fazlić ugostio članove ekipe “Malac genijalac Bihać”, osvajače tri medalje na Olimpijadi u mentalnoj aritmetici

Nakon nedavnog učešća na međunarodnom takmičenju – Olimpijadi u mentalnoj aritmetici koja se održavala u Beogradu, članovi ekipe “Malac genijalac Bihać”, koja je osvojila tri medalje – jedno zlato i dvije bronze, zajedno sa svojim nastavnikom Mirzom Saračevićem posjetili su Gradsku upravu Bihać.

Mladi učenici bihaćkom gradonačelniku Šuhretu Fazliću prenijeli su utiske sa nastupa u Beogradu, te pokazali zašto su zasluženo osvojili tri medalje i u konkurenciji 1.200 učesnika iz 15 zemalja, pokazali da je Bihać u evropskom vrhu kada je u pitanju mentalna aritmetika.

„ Čestitam profesoru Saračeviću i svim učenicima i njihovim roditeljima koji su pokazali da u našem gradu žive i vrijedno se školuju pravi mali genijalci koji, iako mladi, pokazuju zavidno znanje u matematici i oni su potvrda da će Bihać i u narednim godinama biti rasadnik znanja i vještina u svim oblastima društva“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

U mentalnom dijelu takmičenja, zlato je osvojio Faris Mahmutović uzrast do 10. godina, a bronzu Alina Islamović uzrast do 8. godina koja je i u pismenom dijelu takmičenja osvojila brozanu medalju. Cijela ekipa bihaćkih genijalaca (Faris, Alem, Tajra, Orhan, Faruk, Alina i Nedin) ove godine imala briljantan uspjeh i u svakoj kategoriji takmičenja su imali super finaliste(top deset učenika).

U ekipnom plasmanu Bosna i Hercegovina je ostvarila izuzetan uspjeh u čemu veliku ulogu imaju naši bihaćki genijalci. U mentalnom računanju 25 školica iz Bosne i Hercegovine je osvojilo 2 zlata, 3 srebra i 4 bronze, od čega je jedno zlato i jedna bronza iz Bihaća.

„Hvala gradonačelniku na prijemu i podršci i uvjereni smo da ćemo već slijedeće godine na istom takmičenju osvojiti daleko više medalja za naš grad i državu Bosnu i Hercegovinu“ – kazao je profesor Saračević.

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button