POZIV NA OBILJEŽAVANJE 26. GODIŠNJICe POGIBIJE NAŠIH BORACA U BRKIĆIMA

U utorak 10. 7. 2018. planirana je posjeta obilazak spomen-obilježja u Brkići.

Poštovane džematlije Vikića, kao i svake godine tako i ove godine okupit ćemo se u utorak 10. 7. 2018. godine na spomen obilježju u Brkići i tako odati počast poginulim pripadnicima Petog korpusa, našim komšijama, rođacima, prijateljima…

Na mjestu pogibije proućit će se sura Jasin pred dušu poginuli u Brkićima.

Okupljane je na spomen obilježju od 11.30 do 12 sati.

Dođite u što većem broju!

DŽEMAT VIKIĆI

Dana 10. 7. 1992. godine, naši mještani – borci 5. korpusa AR BiH, u plemenitoj namjeri da odbrane domovinu i njene grđane, u naselju Brkici – na grabeškom platou, položili su i u temelje BiH ugradili ono najvrednije što imaše – svoje živote.

Šarić Fikret Fiko, Havić Kemal Kemo, Begić Šukrija Šukro, Mujetić Mirzet Miki i Bašanovic Ibraga; za našu dobrobit, za boljitak budućih pokoljenja, za dobrobit naše djece, unučadi i praunučadi; za dobrobit i slobodu cijelovite, nedjeljive, drage nam i jedine BiH, dadoše ono najvrednije što se dati može – svoje živote.

Na nama ostaje zadužbina, moralna i ljudska obaveza, da naše heroje i njihove porodice nikad ne zaboravimo, da njegujemo i baštinimo tekovine i ideje za koje oni položiše svoje živote, a to su: JEDINSTVENA I NEDJELJIVA BIH, UREĐENA PO MJERI SVIH NJENIH GRAĐANA, NARODA I NARODNOSTI, KAKO BI SE SVI U NJOJ OSJEĆALI UGODNO, LIJEPO I DOŽIVLJAVALI JE KAO SVOJU JEDINU DOMOVINU.

U znak zahvalnosti našim herojima-vitezovima i njihovim porodicama, mještani Vikića, dana 7. 8. 2010. god. u Brkićima – na mjestu pogibije, podigli su i otvorili spomen obilježje.

Vječiti im rahmet i neka im bude lagan svaki grumen crne zemlje, a mi ostajmo dosljedni u očuvanju vrijednosti i ideja za koje položiše svoje živote, pritom njegujući sjećanja na njih, jer to je najmanje što možemo učiniti kako bi im se barem jedan djelić odužili.

Rejting

  • 10
  • 10
  • 10
  • 10
  • 10
  • 10

    Score

Korisnička ocjena: 0 ( 0 Glasova )

TAG


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.